Trošku dlhšie som sa zamýšľala, či má vôbec zmysel pridávať ďalší recept na Pavlovovej tortu sem na blog. Robila som ju už viackrát a ak zalovíte v archíve, predchádzajúce recepty si jednoducho nájdete alebo ich možno máte aj uložené medzi svojimi obľúbenými:)
Tento článok som si napísala skôr tak sama pre seba, aby som zdokumentovala aj zimnú verziu mojej (momentálne) najobľúbenejšej torty. Takže, ak ste túto torticu ešte neskúšali, resp. ste o nej ani nepočuli a padol vám recept do oka, budem rada, ak vyskúšate túto verziu s kokosovým krémom a trebárs sa inšpirujete aj mojím zimným zdobením:)
Vaša Maťa
Ingrediencie:
- 4 bielky
- 200 g krupicového cukru
- 1 ČL bieleho vínneho octu
- 1 PL kukuričného škrobu
Krém:
- 250 g mascarpone
- 3 PL mletý kokos
- cca 2 dl šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový cukor
POSTUP
- Bielky vyšľahám, pridávam postupne aj cukor a šľahám 5-6 minút. Nakoniec primiešam aj škrob aj ocot.
- Na plech si pripravím papier na pečenie a predkreslím kruh s priemerom 20 cm.
- Vyšľahaný a pevný sneh dám do tohto kruhu a lyžicou vytvarujem taký tvar torty, aký chcem. V strede snehu urobím priehlbinku, kam neskôr pôjde krém.
- Vložím do rúry a suším pri teplote 120 stupňov cca hodinu a pol. Odporúčam potom tortu ponechať ešte hodinku v rúre.
- Na krém si vyšľaháme mascarpone s cukrom, pridáme mletý kokos. Nakoniec zašľaháme aj šľahačkovú smotanu.
- Krém navrstvíme na tortu a ozdobíme. Ja som použila hurmikaky, mandarínky, kokosové chipsy, brusnice, lístky šalvie a celú tortu som preliala brusnicovým sirupom.
Zuzka says
Wau!