Narodeniny milovanej osoby sú pre mňa taktiež ako aj pre neho „spešl“ deň. Preto by sa patrilo upiecť niečo špeciálne, jedinečné a hlavne, niečo čím toho druhého potešíte a vôbec to nemusí byť dokonalé.
Keď si spomeniem na moju prvú tortu pre Lukyho (ešte meninovú), tak to nebol až taký vábivý kulinársky vizuálny zážitok. Bývala som ešte na internáte Družba a jediné, čo ako tak pripomínalo kuchyňu bola jednoplatnička na chladničke spoločná pre 5 či 6 ľudí (čo viem, vačšinou zapadala prachom) a nemala som v osobnom vlastníctve ani v užívaní žiadnu schopnú formu na pečenie. Vlastne nemala som žiadnu. Jednu som si teda požičala od maminky, doniesla som si ju na intrák a odvážne som sa pustila do prípravy smotanovej torty (vtedy asi jediná torta, ktorú som dokázala pripraviť, ale zato je to u mňa až doteraz jeden z top dezertov). Hrdá na seba a svoje schopnosti som hotovú tortu poprášila grankom a uložila do chladničky. Horšie to už bolo keď sa o pár hodín objavil Luky a išla som mu gratulovať s premočeným, nevábne vyzerajúcim grankom na vrchu torty:D Poznáte tu vetičku..poprášiť až tesne pred servírovaním?:P No ale torta bola robená z lásky a ako vravím, smotanová je proste klasická srdcovka a chutí vždy všetkým.
Ďalší adrenalín boli pre mňa jeho 24 narodeniny, keď som sa rozhodla pripraviť doma čokoládovú tortu potiahnutú marcipánom a zaviesť ju sama 150 km do Bratislavy (podotýkam, že to bola moja prvá cesta autom smer BA s obrovskou tortou na sedadle spolujazdca a vonku bolo ako na potvoru asi 35 stupňov v tieni). No ale torta tento bláznivý roadtrip prežila, marcipán sa len mierne spotil, ale torta bola celá a ja našťastie tiež.
Predsa len som už odvtedy dozrela, rôzne torty napiekla a čo-to sa mi už prepieklo (pár kôl kuchárskych nepodarkov:P) Ach, boli že to časy! Škoda, že bez zrkadlovky:DD
Lukyho 27. narodeniny (už nie frajerove, ale manželíkove :O) sa teda luxusne a bez trapasov niesli v znamení týchto mňamóznych príchutí – obľúbenej bielej čokolády a spomienky na naše cestovanie po Japonsku zase oživil matcha/zelený čaj.
Cheesecake je veľmi jednoduchý, použila som omnoho viac tvarohu ako cream cheese-u. Ten sa dá tiež nahradiť mascarpone. Prípadne môžete matcha prášok pridať do celého cheesekejku. Tiež vznikne určite chuťovo aj farebne zaujímavý dezert. Tak dúfam, že ho vyskúšate aj vy a poteším sa, keď nájdem v mailoch nejakú tú fotodokumentáciu z vašej prípravy tohto sladkého, lahodného koláčika:)
Ingredients Instructions
https://www.thestoryofacake.sk/tvarohovy-cheesecake-s-bielou-cokoladou-a-zelenym-cajom/
ann says
ahoj, kde sa da zohnať matcha prášok? inak tvoj cheescake je uuuuuzasny! verim, ze narodeniny ste si vsetci vychutnali :D.
ann says
ahoj, kde sa da zohnať matcha prášok? inak tvoj cheescake je uuuuuzasny! verim, ze narodeniny ste si vsetci vychutnali :D.
The Story of a Cake says
Ahoj, dakujeeem…matcha caj zozenies v hocijakom bio obchode. Ja som tento kupila v predajni Astevia:)
ann says
dikičkoooo! 😉
Sláwka says
Nádhera. Keď sa rozhodnete, že chcete vydať knihu, stojím prvá v rade 😀
The Story of a Cake says
Jeej, Slawka..dakujeeem za mily koment:) Nad knihou som este nerozmyslala, ale mozno pride vhodny cas:P
Katka says
Ahoj, tvoje recepty su uzasneeee! Aj cely blog, velmi sa mi paci prezentacia. Z coho su prosim ta tie gulicky na cheesecaku?
The Story of a Cake says
Dakujeeem Kati! Gulicky su zial len kupovane, ale su to nase najoblubenejsie biele Lindtky…
Katka says
Aha, no nakoniec som ich vyriesila po svojom, zmiesala som tvaroh, smotanovy jogurt a med a dala zamrazit a vykrajovatkom na melony som robila zmrzlinove gulicky…
Thais k. says
Beautiful recipe! It looks stunning, really! Should absolutely try it out!
The Story of a Cake says
Thaaanks!
Džena says
Tak dnes zas raz som sa vytočila kvôli neúplnému receptu z blogu. V recepte je spomínaná 1/4, ktorá sa má odobrať…ale potom nie je jasne napísané, do ktorej časti sa robia kopčeky z matchy a kedy sa pridáva matcha k celej plnke. takže mne kopčeky z matchy zhorkli a ani to nevyzerá pôvabne ako na obrátku. To isté aj pri cviklových cupcakes žiadna šťava pri mixovaní cvikli neostáva, teda sa krém ani nemá čím zafarbiť. Treba pozornejšie písať recepty
The story of a cake says
Ahoj Dzejn,
zacina to v bode 5,i takze celkom nerozumiem, co nie je jasne…
„Z tvarohovej plnky odoberieme asi 1/4, do ktorej primiešame matcha prášok.
3/4 tvarohovej plnky nalejeme na keksíkový základ.
Lyžičkou naberáme matcha plnku a robíme ňou na tvarohovú plnku malé kopčeky“