Hoci to môže vyzerať tak, že v týchto dňoch pchám tekvicu do všetkého čo mi príde v kuchyni pod ruky (zapekaná tekvica, káva, koláč…), pravda je taká,že do tekvicovej príchute som sa zbláznila a musím ju mať v pravidelných dávkach.
A aj tento cheesecake vznikol len obmenou iného a dala som doňho aj pár lyžíc tekvicového pyré a vyrobené tekvicové korenie (škorica, zázvor, muškátový orech).
Nech už je ten chladný jesenný večer pri sviečkach a v chlpatých ponožkách znesiteľnejší, nie?:)
Tekvicový cheesecake
Ingredients
- 170 g hladkej celozrnnej múky
- 50 g práškového cukru
- Štipka soli
- 60 g masla
- Pol lyžičky prášku do pečiva
- 6 – 8 lyžíc tekvicového pyré
- Lyžička tekvicového korenia
- 500 g jemného tvarohu
- 240 g mascarpone
- 3 vajcia (1 do cesta a 2 do plnky)
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 250 g smotany na šľahanie
- 200 g práškového cukru
- 100 ml oleja
Instructions
- Z múky (do ktorej sme primiečali prášok do pečiva), cukru, masla, 1 vajce, soli vytvoríme cesto, ktoré natlačíme rukami do tortovej formy o priemere 24 cm. Odložíme do chladu.
- Medzitým si vyhrejeme rúru na 170 stupňov.
- Vymiešame si tvaroh, mascarpone, vajcia, pyré, tekvicové korenie, olej, škrob, cukor, šľahačku a nalejeme do formy.
- Pečieme 60 minút a po dopečení (cheesecake by sa mal ešte v strede triasť) necháme ešte chvíľu postáť v rúre.
- Po vychladnutí odložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny stuhnúť.
Dominika says
Veľmi pekný recept a najmä zdravý. Len by ma zaujímalo kde môžem kúpiť tekvicové korenie? Pretože o takom niečom som ešte nikdy nepočula.