Ach, nech táto fáza jesene trvá večne! Keby tak to lístie zo stromov nikdy neopadlo a ja mám každé ráno (po nasadení šošoviek alebo dioptrických očí samozrejme) takýto úžasný farebný pohľad z okna…No ale pravdou je, že ak by takto stromy vyzerali celý rok, asi by som sa na to až tak netešila:) Preto si to treba užívať tu a teraz:)
No a čo nové u mňa v kuchyni? Tekvice nám neodbúdajú, takže na blog pribúdajú ďalšie tekvicové recepty…Tentokrát som vypiekla s tekvicou tak, že som jej primiešala parťáčku čokoládu, aby sa jej lepšie v rúre saunovalo a vznikol tento lahodný cheesecake. Asi ste si všimli, že cheesecake je môj najobľúbenejší druh koláča 😀 Cheesekejkujem teraz v poslednej dobe do aleluja, ale keď si neviem pomôcť…Tento tekvičiakový musíte určite vyskúšať:)
Ingrediencie:
180 g ovsené keksíky
60 g rozpustené maslo
4 stredne veľké vajíčka
170 g práškového cukru SWEET FAMILY
300 g tekvicové pyré
500 g mascarpone
120 g cream cheese/krémový syr
150 g kvalitnej čokolády
POSTUP:
- Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie 22 cm.
- Pripravíme si keksíkový základ. Teda rozmixujeme keksíky a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Hmotu natlačíme na dno formy. Dáme piecť na 8-10 minút.
- Medzitým si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme mascarpone, cream cheese/krémový syr a nakoniec prišľaháme aj pyré.
- Samostatne si rozpustíme čokoládu a keď mierne vychladne, pridáme k nej pár lyžíc tekvicového cesta a premiešame.
- Na mierne vychladnutý keksíkový korpus nalejeme tekvicovú hmotu a lyžičkou ukladáme kôpky čokoládovej hmoty. Špajdľou prejdeme celé cesto a pokúsime sa takto vytvoriť „mramorový vzor“.
- Formu vložíme do rúry, teplotu stiahneme na 170 stupňov a pečieme približne hodinku. Koláč sa aj po upečení bude ešte trochu triasť. Cheesecake treba nechať vychladnúť (najlepšie aj v rúre) a vychladnutý ešte uložiť do chladničky, aby nám dobre zatuhol. Papáme na druhý deň:)
Stanka says
Bol super! Som rada, ze som ho vyskusala! Dalsi overeny do zbierky! Vdaka ?
Diana says
Ahoj, nedávno som našla Tvoje recepty a sú veľmi inšpiratívne. Keďže som tu nová, rada by som sa opýtala na 3 veci:, – ako získaš tekvicové pyré (pečením, alebo surové vnútro vylúpneš a zmixujes),
– ktorú tekvicu používaš (hokkaido je na obrázkoch),
– ktoré keksíky sa Ti osvedčili pri cheesecakoch
Jana says
Už jsem pekla několikrát, ale stává se mi, že cheesecake vždy popraská. Nevíte, čím by to mohlo být?