Celý minulý týždeň som si užívala voľno pred nástupom do novej práce. V pondelok som sa na Miletičke jesenne premotivovala a nakúpila som asi o 200 % viac tekvíc ako je možné v našej zatiaľ dvojčlennej domácnosti spotrebovať. Preto som si naplánovala pár tekvicových receptov, ktoré budem pre vás postupne zverejňovať a dúfam, že vám aspoň jedným tekvicovým receptom ulahodím a inšpirujem vás…. Ako píšem, voľného času bolo minulý týždeň celkom dosť, voľné rána som trávila pečením a poobede ak zvýšil čas, tak som upravovala fotky a zabávala sa písaním článkov. Bol to naozaj príjemný týždeň, takže dnes bol návrat do pracovnej reality trošku náročnejší, ale všetci vieme, že je to len o zvyku a nakoniec to bol celkom príjemný prvý deň;)
Pre vás mám už pripravený ďalší recept zo série tekvicového šialenstva, a to konkrétne jednoduchý recept na tekvicové maslo. Je vám jasné, že recept vznikol z čista jasna, keďže mi ostalo pár lyžíc tekvicového pyré, ktoré som naozaj nechcela vyhodiť a mala som zakázané piecť už x-tý tekvicový koláč:PPP Tak som zmiešala maslo s medom, pridala som pyré a tekvicové korenie, teda zmes škorice, muškátový orech a mletý zázvor. A vzniklo z toho celkom zaujímavé sladké maslo s tekvicovou príchuťou, ktoré si môžete užiť s akýmkoľvek sladkým, či slaným pečivom….či len tak, vyjedať na tajnáša lyžičkou priamo z mištičky 😉
Ingredients
- 200 g maslo
- 4 PL tekvicové pyré
- 3 PL med
- 1 ČL škorice
- štipka mletého zázvoru
- štipka mletého muškátového orecha
Instructions
- Postup je veľmi jednoduchý. Iba vymixujeme maslo do penista. Pridáme pyré, med a zmes škorice, zázvoru a muškát. orieška.
- Našľahané maslo spotrebujeme alebo uskladníme v chladničke.
Ján says
chlebík z Lidlu poznám,
recepty a fotky čo robíš je niečo super:
Dokážeš to spraviť zdravé, moderné a rustikálne v jednom, samozrejme na chuté nesmiem zabúdať.
Ma to všetko čo má mať.
Vyznáš sa
The Story of a Cake says
Ďakujem:)