Tento víkend som sa s pečením veľmi netrápila. Teda nechápte ma zle, ja sa nikdy pečením netrápim, keďže je to moje hobby. Išlo len o to, že som zvolila rýchle a jednoduché recepty a hlavne som potrebovala mať napečené už v piatok večer… Čo tiež nie je na škodu mať bleskovo napečené už pred víkendom a venovať sa potom iným užitočným veciam. Okrem ovocných taštičiek z lístkového cesta som pripravila ešte takýto čerešňový koláč a použila som moju obľúbenú špaldovú múku. Milujem hlavne jej orieškovú príchuť, je pre naše telo stokrát prospešnejšia ako napríklad pšeničná múka, je ľahšie stráviteľná a má vysoký obsah rôznych pre naše zdravie vhodných látok. Tak prečo ju nevyskúšať?:)
Ingredients
- 200 g trstinového cukru
- 100 g zmäknutého masla
- 2 vajcia
- 1 dl mlieka
- 200 g hladkej špaldovej múky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL škorice
- 1 ČL vanilkového extraktu
- štipka soli
- 200 g odkôstkovaných čerešní
- práškový cukor na ozdobu
Instructions
- Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.
- Tartovú formu vymastíme.
- Vyšľaháme maslo s cukrom dopenista. Pridáme po jednom vajcia.
- Pridáme mlieko a vanilkový extrakt.
- Samostatne v miske zmiešame múku, prášok, škoricu a soľ.
- Suchú zmes primiešame stierkou k vlhkej zmesi.
- Nakoniec primiešame čerešne.
- Cesto dáme do tartovej formy a zarovnáme.
- Pečieme 15 minút pri teplote 170 stupňov. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 35 - 40 minút.
- Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Jana says
wow dech beroucí fotky 🙂
The Story of a Cake says
Dakujem Jani!
Monika says
Vynikající koláček, ukládám k mým oblíbeným.
Sto bodů dávám.
Děkuji ♥️
Lucia says
Prave som ho ochutnala po miernom vychladnuti… uzasny je a jednoduchy!!! Krasne dakujem za receptik 🙂 Fotky su krasne 🙂