Cítite ako sa vonku zjarnieva? Ja som sa dnes v práci nevedela dočkať obednej prestávky, aby som konečne mohla vykročiť v ústrety slnečným lúčom a nadýchať sa čerstvého (relatívne čerstvého, keďže pracujem v centre mesta) vzduchu. Mám pocit, že so zhadzovaním cibuľových vrstiev oblečenia naskakuje na naše tváre aj úsmev a radosť z tohto pekného jarného počasia…
A čo som piekla? Podarili sa mi takéto špaldové muffky puffky a nachovala som s nimi dokonca aj susednú kanceláriu:) A keď moji kolegovci niečo pochvália, musí to stáť zato:P Tak sa chcem podeliť aj s vami, aj keď len interaktívne cez blog. A dúfam, že ak si muffinky podľa môjho receptu upečiete a ponúknete aj kolegov v robote, váš aj ich deň bude hneď krajší a slnečnejší:) (aj keď zajtra vraj bude chvíľu zatmenie slnka:P)
Ingredients
- 150 g trstinového cukru
- 2 celé vajcia
- 1/2 dl kokosového oleja
- 140 g gréckeho jogurtu
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 50 g pšeničnej hladkej múky
- 150 g špaldovej hladkej múky
- 50 g strrúhaného kokosu
- 1 ČL prášok do pečiva
- 1/2 ČL sóda bikarbóna
- 100 g bielej čokolády
- 150 g jahôd nakrájaných na menšie kúsky
Instructions
- Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov. Do muffinovej formy si pripravíme košíčky.
- Najprv si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme olej, extrakt a jogurt.
- Samostatne vymiešame múku pšeničnú, hladkú, kokos, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Suchú zmes primiešame k vlhkej.
- Primiešame lyžičkou nakrájanú bielu čokoládu aj jahody.
- Lyžičkou plníme muffinové košíčky. Pečieme 25 minút.
katka says
udělala jsem z celozrnné mouky a bez jahod, jelikož kolega nejí ovoce a byly i tak skvělé a moc chutnaly