Tento recept som najprv ani nechcela zverejňovať, keďže je sám o sebe veľmi jednoduchý a vznikol „pozliepaním“ pár surovín, keď som po príchode z práce dostala chuť na niečo rýchle, najlepšie nepečené a kokosové. Korpus som vytvorila zmiešaním datlí, mandlí, kokosu a rozpusteného oleja. Krém vznikol len vyšľahaním kokosového mlieka, pridala som kokosový cukor a mletý kokos. Ozdobila čerešňami, jahodami a posypala kokosom. Ako píšem, nič zložité a rýchle. Ja som nevydržala a dve tartaletky som zjedla hneď, jednu som nechala Lukymu a ďalšia padla za obeť na raňajky. A bolo to mňaaaam. Dezert neobsahuje múku, živočíšne mlieko a vlastne ani klasický cukor. Ten som prvýkrát nahradila kokosovým cukrom. Veľmi ma zaujala jeho karamelová chuť a hodnotím tak, že určite to nebol posledný recept s týmto sladidlom:) Vidno, že aj krém má mierne karamelovú farbu, keďže tento cukor je aj trochu tmavší.
Ingrediencie:
KORPUS
120 g mleté datle (kupujem si uz hotovú datlovú pastu v orient obchode)
80 g mleté mandle
30 g mletý kokos
2 PL panenský kokosový olej
KRÉM
250 ml vychladené kokosové mlieko (krém)
2 PL mletý kokos
2 PL kokosový cukor KULAU
na ozdobu mletý kokos, kokosové chipsy a hlavne čerstvé ovocie
POSTUP:
1. Pripravíme si 4 mini formičky na tartaletky, najlepšie s vyberateľným dnom.
2. Pripravíme si plnku zmiešaním datlí, mandlí, kokosu a rozpusteného oleja. Vypracujeme hladkú hmotu, ktorú rozdelíme na 4 časti a natlačíme do formičiek. Odložíme do chladničky.
3. Krém si pripravíme jednoducho tak, že vyšľaháme kokosové mlieko (teda iba krém z neho) a pridáme kokosový cukor a mletý kokos. Krém lyžičkou nanesieme na korpusy, uhladíme a ozdobíme ovocím podľa chuti.
Pridaj komentár