Môj príbeh o tom, ako som si zamilovala v USA arašidové maslo, už poznáte. Vyjedala som ho po práci pravidelne, vždy priamo zo sklíčka lyžičkou a nehanbila som sa zjesť na posedenie skoro polovicu balenia (uff, závisláčka). Včera som si v Zrnku na Mariánskej opäť dopriala ako za starých dobrých vysokoškolských časov a kúpila som 400 g balenie arašidového krému. Po návrate domov som nedočkavá išla hneď vyťahovať lyžičku, keď mi nad hlavou zasvietila žiarovka…že hej, ty…mohla by si to jesť aj distingvovanejšie! A tak som vymyslela recept (alebo skôr, čo špajza dala) na tieto nepečené malé bielkovinové bomby. Guličky máte raz-dva hotové, môžte ich pojedať tajne v práci počas prestávok na ukľudnenie alebo sú aj dostatočná odmena po namáhavom cvičení:P A aby ste vedeli, že naozaj je to kvalitný materiál, práve som pri písaní článku zjedla asi 6 guličiek a zvyšok som musela zabarikádovať do chladničky…Tak čo milovníci arašidového masla, spravíte si aj vy takýto nepečený rýchly dezert?
P.S. Keď je čas a chuť, arašidové maslo robievam aj doma. Nie je nič jednoduchšie. Kúpite si balíček nepražených, nesolených arašidov natural a v silnejšom mixéri rozmixujete na maslo. Ak sa vám bude maslo lepiť na steny, nevzdávajte to. Treba maslo sem-tam lyžičkou zoškrabať zo stien mixéra a pokračovať. Asi po 5 minútach sa začne tvoriť maslová konzistencia. A už máte maslo takmer hotové:)
Ingredients
- 150 g arašidového masla
- 1 hrnček (asi 250 ml) ovsených vločiek
- 3 PL ovsených otrúb
- 1 PL medu
- 2 ČL ľanových semienok
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
- hrsť sušených hrozienok alebo brusníc
Instructions
- Všetky ingrediencie si spolu vo veľkej miske premiešame lyžicou alebo rukami.
- Ak je zmes príliš suchá, pridáme ešte arašidové maslo.
- Prikryjeme a necháme 10 minút v chladničke.
- Vyberieme a tvarujeme malé guličky. Mne vyšlo cca 12 ks.
- Uskladníme v uzavretej nádobe v chladničke, v pohode aj týždeň.
Pridaj komentár