Ja viem, že som zase „sľubotechna“ a od soboty vám prízvukujem, že ja už ten recept na waffle hodím na blog, len čo fotky upravím…No žiaľ (alebo skôr) na veľké šťastie sa vyskytlo to, že naša nová kniha Príbehy z kuchyne (ktorú sme pre vás pripravili spolu so Stvorou Maťkou), je už v predaji! Huráááá! A tak ja nerobím nič iné, iba ju omakávam, vytešujem sa, oňuchávam ju, listujem a akosi zabúdam aj na jedlo a blogovanie!:D Teda ak neviete ešte, o čom tu ja točím, tak kuknite sem na Martinus.sk .Stále sa dá objednávať za zvýhodnenú cenu pre vás, ktorí ste super rýchli a bonusom je, že ju budete mať hneď a zaraz a môžete vypekať, vyvárať podľa našich obľúbených receptov:) To je čo! A ešte sme to so Stvorou prediskutovali a reku, že veď keď my nielen rady varíme, pečieme, ale láka nás aj svet za fotoobjektívom, v knihe sme sa s vami podelili aj o pár tipov ako si jedlo fešne nafotiť a nastajlovať…
Ale poďme späť na planétu Zem a k waffličkám (o knihe toho ešte budete odo mňa počuť, sľubujem!) …Dva týždne dozadu sme s Lukym strávili perfektný sobotný večer plný smiechu u kamošky na novom, krásnom bytíku…A keďže to nebol len taký obyčko večer, ale v pláne bolo napučiť sa hlavne dobrým jedlom, rozhodli sme sa pripraviť si ako dezert sladké, domáce waffle..Takže byt bol nakoniec skolaudovaný wafflovým cestom a slaným karamelom, ktorý sme mali všetci az za ušami…Tým chcem teda naznačiť, že waffle boli extrémne chutné, lahodné, mäkkučké a tak som celý týždeň snívala len o tom ako si ich aj doma pripravím…No a keďže v poslednej dobe sa cez víkend rozbiehame s manželom iba opatrne, pomaličky rozliepame 2 hodiny oči, je to ideálny čas na takéto spoločné, presladené leňoženie za kuchynským stolom…Slaný karamel opäť nesmel chýbať a k tomu kyselkavé drobné ovocie a dokonalejšie ráno by som nevykreslila ani v mojej bujnej fantázii! 😉
Ingrediencie na cca 9 ks:
50 g rozpustené maslo
60 g kokosový cukor
1 ČL vanilkový extrakt
3 ks vajcia (samostatne bielky a žĺtky)
200 g polohrubej múky
1 ČL prášok do pečiva
3 dl mlieka (môže byť aj rastlinného pôvodu)
SLANÝ KARAMEL:
200 g krupicový cukor
100 g masla
1 ČL morskej soli
1 dl smotana na šľahanie (môže byť aj viac, ak chcete, aby karamel nebol veľmi hustý)
POSTUP:
1. Ja som použila namiesto wafflovača silikónovú formu a pripravovala som ich v rúre. Vyhriala som ju na 220 stupňov.
2. Zmiešame žĺtky s cukrom, pridáme rozpustené maslo, extrakt, mlieko a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
3. Primiešame ešte samostatne vyšľahané bielky. Cesto by sa malo liať, ale nesmie byť príliš riedke.
4. Wafflovú zmes lyžičkou nanášame do formičiek a vložíme ich do vyhriatej rúry. Waffle pečieme asi 10 – 12 minút, kým sa pekne nenafúknu a nechytia zlatistú farmu. Vyberieme ich z rúry, hneď vyklopíme a ešte vložíme do rúry na mriežku zapiecť na pár minút (2 – 4 min).
5. Postup ako si pripraviť slaný karamel, nájdete tu.
Pridaj komentár