Poznáte quinou? U nás zatiaľ menej známa pseudoobilnina, no v Južnej Amerike je súčasťou jedálnička už nejaké tie tisícročia. Mne zrniečka quinoa trochu pripomínajú tarhoňu, no moju chuťové poháriky sú s ňou väčší kamoši ako s tarhoňou:P Je vhodná pre vás, ktorí ste nedobrovoľní bezlepkáči aj pre vás, ktorí sa dobrovoľne snažíte zhodiť nejaké to kilečko. Je nabitá antioxidantmi, pozitívne vplýva na psychickú, duševnú pohodu a vhodná je aj pre diabetikov. A keď vám ešte poviem, že po naordinovaní si tejto zdravej mňamky je pravidelné trávenie a vyprázdňovanie zaručené, tak sa istotne namotáte viacerí, ktorých často trápi nafučané brucho, Ja som quinou zaradila do svojho jedálnička nedávno. Priznávam sa, že pri toľkých potravinách, ktoré striedam ako prílohu (či sú to zemiaky, ryža, kuskus, pohánka…) občas na quinou zabudnem. Ale keď ma osvieti a zočím ju v špajzi, výsledkom je zvyčajne takáto sladká kaša s orieškami a semienkami. Ak chcete pridať ovocie, nech sa páči:) Tak už viete, čo si do tej svojej kaše namiešate vy?::)
Ingredients
- 1 hrnček (asi 250 ml) quinoa
- 2 hrnčeky mlieka (prípadne kokosového mlieka)
- 1 ČL škorice
- 2 PL medu
- nasekané pekanové orechy
- hrsť slnečnicových semienok
- 1 ČL vanilková esencia
- 4 nakrájané sušené figy
Instructions
- Quinou poriadne prepláchneme. Dáme variť mlieko, do ktorého pridáme quinou.
- Pridáme med, škoricu a vanilkovú esenciu.
- Varíme asi 20-25 minút na miernom ohni. Ak kaša rýchlo zhustne, pridáme ešte trochu mlieka alebo vody.
- Nakoniec ozdobíme semienkami a orechmi a figami.
Pridaj komentár