Je pravda, že na dobré a pekné veci sa ľahko zvyká. Preto aj môj návrat z dovolenky z teplých krajín bol dosť bolestivý. Telo utrpelo teplotný šok a mozog pocítil podovolenkovú frustráciu. Ešte aj to antivianočné sychravé počasie asi nikomu na nálade nepridáva.
Ja som sa však dnes vzpriečila negatívnym myšlienkam a kúpila som si v Tescu na protest umelý sneh v spreji. Vyrobila som „zasneženú“ ikebanu, „zasnežený“ vianočný veniec a zapálila sviečky s vôňou vanilky a hnedého cukru. A pustila som sa do pečenia. Perníkové muffiny sem – perníkové muffiny tam (inšpirácia na Angie bakes) a ešte som upiekla perník s mascarpone a recept uvádzam nižšie, kto by mal chuť si rozvoňať bytík prípadne nalákať pár susedov na návštevu.
Ingredients
- 125 g masla (zmäknuté)
- 140 g hnedého trstinového cukru
- 4 PL medu
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 270 g hladkej celozrnnej múky
- 2 ČL sódy bikarbóny
- 1 ČL mletej škorice
- 1 ČL perníkového korenia
- štipka soli
- 250 g mascarpone
- 130 g práškového cukru
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 80 g masla
Instructions
- Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie o veľkosti 23 x 33 cm. Vymastíme ju maslom.
- Mixérom vymiešame maslo s cukrom, medom a vanilkovým extraktom.
- Primiešame postupne vajcia.
- Zvlášť vymiešame múku so sódou bikarbónou. Múku primiešame k maslovej zmesi.
- Pridáme škoricu, soľ, perníkové korenie.
- Zmes vlejeme do pripravenej vymastenej formy a uhladíme.
- Dáme piecť do rúry na 20 - 25 minút.
- Medzitým si vymiešame mascarpone s maslom, cukrom a vanilkovou esenciou.
- Upečený perník necháme vychladnúť a potrieme mascarpone polevou.
Pridaj komentár