Ako som si aj myslela, tento týždeň v robote nebude prechádzka ružovou záhradou. Občas sa vyskytnú stresujúce pondelkové „prekvapenia“, ktoré ma vytrhnú z víkendového snívania a ja sa musím zaradiť do nepríjemnej reality. Takže zajtra skoro ráno vstávam, cestujem na školenie a budem veľmi silno dúfať, že si tam nikto nevšimne, že prednášajúca nie je vôbec pripravená:P
Ale aby som sa ja zbytočne nestresovala už deň vopred a vás nezaťažovala mojimi pracovnými záležitosťami, poďme späť na podstatu tohto článku. Doma som si dnes večer urobila pohodičku a pripravila som si meine Liebe – perníkové latté. Zvyknem ho kupovať v Urban Space kaviarni cestou domov z práce a vždy sa veľmi teším ako sa prejdem Starým Mestom s horúcim pohárikom v ruke. Už cez víkend som ale vymýšľala ako si takéto latté (napodobeninu) pripraviť v pohodlí domova. Bolo pár pokusov a nakoniec sa mi podaril najlepší perníkový sirup, ktorý vydrží v chladničke dva – tri týždne. Ingrediencie sú uvedené na obrázku nižšie a postup je úplne jednoduchý. Stačí iba všetko zmixovať:) Ľahké nie? Lyžičku sirupu si už len stačí zamiešať do pripravenej kávy (latté) a je to. A výsledkom je káva voňajúca po medových perníkoch:) A nejako prežijem aj tento náročný týždeň. Veď piatok je tu čo nevidieť, nie?:P
jana says
Ahoj, mozem vediet, naco je tam ta soda bikarbona?
The Story of a Cake says
Ahoj Janka, skusala som sodu pridat kvoli tomu, aby sirup bol taky „napeneny“, ale myslim, ze ju mozes aj vynechat:)
Denník emancopovanej says
Ahoj, prosím ťa, nevieš či nám ,,nekávičkárom“ by sa tento sirup hodil aj na horúcu čokoládu so šľahačkou ? Chcela by som v piatok potešiť kamarátky niečim netradičným, len neviem, či by to neskončilo trošku fiaskom 😀
The Story of a Cake says
Ahoj! Myslim, ze sirup sa bude hodit aj na cokoladu…len asi skus dat menej toho zazvoru, aby to nebolo az take vyrazne:)
Lenka R. says
Ahoj, není ten med v kafi divný? Říkám si, jestli se to s ním pak nebude bít… Jinak to vypadá lákavě.
Lenka