S prichádzajúcou jarou sa zobúdza aj tento môj hibernujúci blog a ja to chcem samozrejme patrične osláviť. A ako inak, ak nie peknou tortičkou. Viackrát som na Instagrame, či Pintereste zahliadla fotky palacinkovej torty a nikdy ma špeciálne nelákalo pripraviť ju aj doma. Ale včera som zmenila názor a keď som v sobotu ráno ešte so zalepenými očami pripravovala pohánkové palacinky, rozhodla som sa, že idem do toho. Rovno som ich vrstvila na seba, natierala džemom, tvarohom a do hodinky bola táto tortica hotová. Celkom sa mi to zapáčilo, vyzerá pekne, je to jednoduchý a chutný dezert a nehanbila by som sa ju urobiť na hocijakú oslavu:) Vyzerá ako luxusný sviatočný dezert, čo poviete? Už ste niekedy skúšali takúto tortu z palaciniek alebo je to novinka aj pre vás?
Ingrediencie:
Palacinky:
- 4 celé vajcia
- 5 PL trstinového cukru
- 2 ČL mletej škorice
- 1 l mlieka
- 450 g pohánkovej múky
Náplň:
- malinový džem
- cca 750 g jemného tvarohu
- štipka sušenej citrónovej kôry
- 2 vanilkové cukry (podľa chuti)
- na ozdobu černice, lyofilizované černice, lístky šalvie, kvety, pekanové oriešky
Postup:
- Vajcia vyšľaháme s cukrom.
- Pridáme škoricu, mlieko aj múku. Miešame tak dlho, aby sme mali hladké palacinkové cesto.
- Panvicu potrieme trochou oleja a pripravujeme postupne palacinky…Mne vyšlo z tejto dvojitej dávky cca 20-22 palaciniek.
- Tvarohy si vymiešame s cukrom, citrónovou kôrou. Toto bude naša náplň.
- Palacinky potierame džemom, potom tvarohovou plnkou a takto dookola, kým nemáme torticu hotovú:)
- Na hornú palacinku dáme tiež trochu náplne a ozdobíme.
Pridaj komentár