Dúfam, že ste mali taký pekný víkend ako aj ja. Opäť bol dôvod niečo napiecť, keďže na návštevu prišla po dlhej dobe tatinká (rozumej starká, ale vyslovuj tatinká). Ja som sa už v piatok činila a napiekla som tieto ovocné taštičky a ešte jeden čerešňový koláčisko. Inšpirovala som sa nádhernými jednoduchými „tarts“, ktoré robila tortová švédska bohyňa Linda Lomelino. Varujem vás, ak navštívite jej blog, neručím za nekontrolovateľnú slinotvorbu.
Priznám sa, že som na ich prípravu využila kupované lístkové cesto, ale nelámte ešte nado mnou palicu, no:D Chcela som niečo rýchle, ľahké, ovocné a sladké. A veru sa za nimi zaprášilo, padli dobre na raňajky a aj po dobrom sobotnom obede. To nás už začali premáhať mrákoty (klasicky hlavne mňa), ale nakoniec sme sa premohli a zobrali tatinkú na výlet do bratislavských ulíc. Naozaj to skôr bola jazda ako prechádzka:) Deň sme zakončili chillom v Urban House a presvedčili sme tatinkú, že momentálne je najviac cool a hip piť ovocno-zeleninové smoothies (najlepšie zo zaváraninového skla). Keďže ona si nechá vždy poradiť a chce byť tiež cool a hip aj po sedemdesiatke, ochutnala môj obľúbený smoothie – avokádo, mäta, limetka, kokosové mlieko a grécky jogurt.
Večer sme už len zakotvili pri telke a tešili sa z našej víkendovej návštevy:)
Nedeľné potulky smerovali na dostihovú dráhu do Petržalky. Nemalo to však nič spoločné so žrebcami, ani so žiadnymi pretekmi, ale opäť (prekvapujúco) to bolo spojené s jedlom. Konala sa tam ďalšia bratislavská oslava dobrého jedla – Gurmán fest. Nie som veľmi fesťákový typ, ale kde je jedlo, tam by som nemala chýbať. Teda netreba ma dvakrát prehovárať na žiadne aktivity spojené s jedlom! Takže ak ste sa tam nestihli zastaviť, budúci rok nezabudnite. Odporúčam!
A nateraz vám musí stačiť môj recept, lístkové cesto, pár kúskov ovocia a gurmán sladký fest si veru môžete spraviť dnes aj doma:P
Ingredients
- 300 g lístkového cesta
- 50 g mletých mandlí
- 100 g cream cheese alebo mascarpone
- 1 PL medu
- nastrúhaná kôra z menšieho bio citróna
- 1 ČL vanilkový extrakt
- ovocie podľa chuti (ja som dala 100 g černíc, za hrsť čerešní a 3 marhule)
- 1 PL trstinový cukor
- 1 vajce
- 1 PL vody
- 1 ČL cukor
- práškový cukor na ozdobu
Instructions
- Vyvaľkané lístkové cesto rozdelíme na 12 trojuholníkov.
- Pripravíme si krém - rozmiešame mascarpone, med, kôru a extrakt.
- Na každý trojuholník dáme trochu mletých mandlí a krém.
- Naukladáme nakrájané a odkôstkované ovocie.
- Posypeme cukrom.
- Rozmiešame vajce, vodu a cukor a potrieme kraje cesta.
- Dáme piecť na 200 stupňov a 20 minút.
- Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Ivka Obrtalová says
Toto vyzerá super 🙂 rýchle, jednoduché a určite výborneeee 🙂 vyskúšam
Maria says
Vyskúšajte je to super ja som dnes skúsila a je to rýchlovka pol hodinu aj z pečením….