1.júl. Leto a moja prvá oficiálna blogerská kríza. Neviem ani ako to opísať, je to zvláštny stav, keď neviem, čo mám piecť, ako to všetko nafotiť a čo vám napísať. Možno ešte lepšie to vystihuje slovo blok. Blogerský blok:D Ešte na jar som sa neskutočne tešila na letné obdobie, keď sa dni budú predlžovať, ja prídem ešte za svetla z práce a budem taká nabudená tvoriť, piecť, variť a fotiť, že na blogu bude pribúdať jeden recept za druhým:DDD A bude na všetko časuuuu a časuuu…No a potom som sa zobudila:D Realita je taká, že čím viac sa približovalo leto, ja som sa cítila viac a viac demotivovaná, bez energie a bez nápadov a hlavne nič som nestíhala…
Ako som tak prechádzala týmto mojím zvláštnym obdobím, uvedomila som si, že čo je vo veci…Zrazu som sa obklopila vo voľnom čase projektami, ktoré súvisia s jedlom, blogovaním a sú už vážnym záväzkom niečo vytvoriť a pracovať, nielen písať na blog recepty, kedy chcem a čo chcem a zrazu mi neostal žiadny voľný čas, v diári som si len presúvala povinnosti na neskôr až som bola z toho každý večer mimo… Dostala som sa do štádia, kedy mi z môjho doterajšieho nezáväzného hobby zrazu vyplývali reálne blogerské záväzky. A tak som sa vyplašila a nastal v mojom živote akýsi vnútorný útlm…
Prosím, neberte to, že som nevďačná… Práve naopak. Zo všetkého sa prestrašneee teším, všetko na čom makám ma neskutočne baví, ale zo všetkého, čo som si naložila cítim únavu a niekedy výčitky, či to všetko má zmysel, či ma to niekam posunie, či bude o moje pečenie, fotenie, písanie aj ďalej záujem a či sa nemám sústrediť na niečo iné….Viete o čom hovorím? Poznáte to?? Akože človek je spokojný, má veľa zaujímavých aktivít, ale v kútiku duše to nie je ono…
Verím, že sa opäť nájdem v tom, čo robím rada, pretože by to bola škoda…. Opustiť hobby, ktoré nekonečne napĺňa môj voľný čas, priniesol mi nových kamarátov, úžasné spolupráce a hlavne radosť zo života a akési zadosťučinenie, že nie som až taká neschopáčka:) Možno odpoveď je jednoduchá, treba trochu spomaliť a netrápiť sa, keď nejde všetko podľa plánu v preplnenom diári;) Ako riešite vy takéto stavy, keď máte pocit, že vám všetko prerastá cez hlavu??? Budem rada za každý komentár, ak sa vôbec dostanete na koniec tohto nekonečného výlevu:)))
…A teraz sa už radšej sústredíme na nanuky, že?:DDD Tento post vlastne celý píšem v aute smerom do Vysokých Tatier, kde sa chystáme stráviť celý víkend lezením po horách a hlavne pobytom na čerstvom vzduchu…Píšem v aute, lebo recept na nanuky mám pre vás prichystaný už asi dva týždne (nie je to už aj viac? :O) a neviem sa k nemu pre množstvo iných povinností dokopať:DDD No povedala som si, že začiatok júla a prázdnin vám musím spestriť nejakým milým, jednoduchým receptom. Niečím, čo pripravíte rýchlo, nepotrebujete veľa ingrediencií a potešíte trebárs aj viac hladných krkov…Tieto ovocné nanuky sú na to ako stvorené. Prípadne ak cez víkend chystáte párty alebo oslavu, s domácimi farebnými nanukmi si určite u svojich hostí šplhnete..Zájladom je vlastniť dobré formičky na nanuky, ja som si tieto objednávala cez ebay, keďže u nás som natrafila len na menšie formičky. No a prípravu zvládnete tiež raz-dva. Je to až také jednoduché, že som chvíľu váhala, či tento článok vôbec písať ako recept:DDDD Tak čo, pustíte sa do prípravy??
Ingrediencie:
JAHODOVO-JOGURTOVÉ 5 ks
150 g rozmixovaných jahôd + 1 PL medu
230 g biely jogurt gréckeho typu + 1 až 2 PL medu
1. Rozmixované jahody zmiešame s medom alebo iným sladidlom podľa chuti a odložíme.
2. Zmiešame si biely jogurt s medom.
3. Do pripravených nanukových formičiek striedavo malou lyžičkou dávkujeme jahodovú a potom jogurtovú zmes.
TIP: Do jahodovej zmesi môžeme pridať na zvýraznenie sladkej chuti jahôd napríklad balsamico. Tiež môžete pridať viac medu, ak chcete nanuky ešte sladšie. Zaujímavá kombinácia môže tiež vzniknúť, keď k jahodám primiešate ešte nadrobno nasekané lístky bazalky…
RÍBEZĽOVO-ČERNICOVÉ s kokosovým mliekom 5 ks
60 g černíc
90 g očistené ríbezle
+ 2 PL medu
260 g kokosového mlieka (prevažne som použila tuk z mlieka)
+ 2 PL medu
1. Rozmixujeme černice s ríbezľami a pridáme med alebo iné sladidlo podľa chuti. Lyžičkou dávkujeme do jednotlivých formičiek.
2. Vyšľaháme kokosové mlieko (vlastne iba tuk) spolu s medom. Lyžičkou dávkujeme na ríbezľovo-černicovú zmes.
Do všetkých nanukov vložíme nanukové paličky a dáme na pár hodín zamraziť.
Martinkap says
Nuz ja presne viem o com vravis.ja som takto mimo rok.ja som to pomenovala ze kreativne vyhorena.aj torty co pekavam na uz tak netesia…. a som na seba za to veeelmi nastvanaa….hmmm
Moni says
Hlavne netreba veci robiť preto, že si je nutné dokázať, že nie sme neschopaci. Také niečo si treba tvorivo vychutnávať, lebo takáto praca je vlastne služba. Talent je dar, ktorý si nemáme nechávať pre seba. Ak vám vyšla už aj kniha, renomé máte. Priority si treba občas postaviť znova na miesto, upratať.