Tak Devin – Bratislava DONE! S casom sa asi velmi nemozem pochvalit (ehmm, predbehol ma aj snehuliak Olaf:DDD), ale podstatne je, ze som to cele odbehla a nezastala ani na sekundu….na to, ze som sa rozhodla bezat tuto stredu, tak to bol celkom slusny vykon a musim povedat, ze by som to urcite nezabehla bez mojho partaka (ktory popri mne bezi uz par rokov a stale ma vydrz:DDD) …No a ja som vam inde slubila, ze ked dobehnem, hned vam prezdielam recept na tento bozsky mrkvacovy cheesecake:) A hned si idem odkrojit maly kusok aj ja, treba doplnit cukor;))) Majte sa krasne a uzivajte slnecnu nedelu! 😉
Ingrediencie do formy 22 cm:
3 celé vajcia
140 g hnedého cukru Sweet family
1,5 dl kokosového oleja
3 až 4 stredne veľké mrkvy, nastrúhané najemno
130 g hladkej špaldovej múky
85 g mletých vlašských orechov alebo mandlí
1 ČL prášku do pečiva
½ ČL sódy bikarbóny
štipka soli
1 ČL škorice
Cheesecake vrstva
500 g mascarpone
75 g hnedého cukru Sweet family
150 ml kyslej smotany
3 celé, menšie vajcia
1 ČL vanilkového extraktu
Šťava z ½ limetky
Postup
1. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie s priemerom 22 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
2. Vyšľaháme si vajcia s cukrom dopenista.
3. Prišľaháme kokosový olej a primiešame nastrúhanú mrkvu.
4. Samostatne zmiešame múku s orechmi, práškom do pečiva, sódou, soľou, škoricou.
5. Túto suchú zmes primiešame k mokrej a premiešame.
6. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 20 – 25 minút pri teplote 180 stupňov.
7. Hotový korpus necháme vychladnúť.
8. Pripravíme si cheesecake vrstvu. Vyšľaháme mascarpone s cukrom.
9. Pridáme kyslú smotanu a postupne aj všetky vajcia. Všetko opriadne premiešame.
10. Pridáme vanilkový extrakt a šťavu z pol limetky.
11. Cheesecake vrstva bude trošku riedka, ale tak to má byť. Nalejeme ju na mrkvový korpus
a opäť vložíme do rúry. Teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme cca 45-50 minút, kým nezačne vrchná vrstva chytať zlatistú farbu.
12. Cheesecake vrstva sa bude aj tak ešte trošku triasť, ale rúru vypneme a koláč necháme chvíľu v rúre.
13. Vyberieme, necháme ho vychladnúť a potom vložíme do chladničky, aby stuhol.
14. Hotový koláčik môžeme ozdobiť mletými vlašskými orechmi.
Zuzka says
Veľmi sa mi páči tento cheesecake, ale bojím sa vychladnutý korpus strčiť opäť do rúry a to zase na 50 min. Nespečie sa mi to úplne do tmava?
The Story of a Cake says
Ahoj Zuz, urcite ti nezhori..Ked nas na korpus tu cheesecake vrstvu, pecies uz iba na 150 az 160 stupnov…
Gabika says
Piekla som synovi na oslavu a všetkým veľmi chutil. Nakázali si ho aj nabudúce ?