Mrkvových dezertov nikdy nie je dosť (a špeciálne na Veľkú noc!) a ako som sľúbila, vešiam na blog ďalší mrkváčový recept (už ste si možno všimli pondelkový tip na mrkvový cheesecake, ktorý bol tiež Mr. Bombastic!).
Tentokrát som vsadila na kombináciu mrkva-kokos-ananás a vznikla akási piňakoládová veľkonočná verzia mrkvovej torty. Ak ste skalným fanúšikom tohto zaujímavého dezertu a máte napr. aj svoj zaužívaný recept, navrhujem, aby ste si to túto Veľkú noc mierne spestrili, vykročte zo svojej „carrot cake comfort zone“ a skúste tiež pridať kokos aj ananásový džús. Uvidíte, neoľutujete. Odmenou vám bude zaslúžené mľaskanie celej rodinky, či kamošov… A mne nezostáva nič iné, iba vám všetkým popriať krásne sviatky, pokojnú Veľkú noc a doprajte si oddych, napríklad aj pri spoločnom rodinnom pečení, či príprave veľkonočnej šunčičky:)))
Čauteee,
Maťa
Mrkvový koláč s kokosom
Ingrediencie:
- 110 g zmäknutého masla RAJO
- 120 g trstinového cukru
- 3 celé vajcia
- 1,5 dl ananásového džúsu
- 150 g nastrúhanej mrkvy
- 120 g hladkej múky
- 100 g mletého kokosu
- 1 balík prášku do pečiva
Krém
- 85 g zmäknutého masla RAJO
- 120 g krémového syra
- 60 g trstinového cukru
- 1 ČL vanilkovej esencie
Postup:
- Pripravíme si formu s priemerom 22 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
- Vyšľaháme si maslo s cukrom do penista. Prišľaháme potom postupne celé vajcia.
- Prilejeme ananásový džús a premiešame.
- Primiešame najemno strúhanú mrkvu.
- Samostatne premiešame múku, kokos a prášok do pečiva.
- Suchú zmes opatrne primiešame k mokrej zmesi.
- Cesto dáme do formy a uhladíme.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 35 – 40 minút.
- Na vychladnutý koláč natrieme krém, ktorý si pripravíme vyšľahaním zmäknutého masla s krémovým syrom, vanilkou a cukrom.
- Ozdobíme nasekanými lieskovými orieškami, nastrúhanou bielou a tmavou čokoládou.
*recept pripravený v spolupráci s RAJO
Dominika says
V prvom tade, Vyzerá to krásne a chutne:) ale ja tak veľmi nemám rada ,,skryte reklamy“ . Chápem chápem, je z toho nejaký peniaz, ktorý sa blogerom určite zíde a verím, že si s maslom spokojná 🙂 ale toto mi príde take ani-ani. V podstate ani nepíšeš, že toto maslo má taketo super vlastnosti a preto je dobre ( v niektorých receptoch tak odporúčajú kvalitný druh čokolády atd. Ale toto je podľa mna naozaj obyčajne maslo, ktoré všetci poznáme a naozaj chuť výnimočná nie je) ale v podstate sa ani netajis tým, že je to reklama.takze cukor aj muku môžem pridať hocijakú, ale co sa stane, ak pridám iné maslo ako Rajo?
Prepáč ak to vyznieva veľmi nenavistlivo, nie je mojim cieľom tak znieť
The Story of a Cake says
Ahoj Domi, v prvom rade dakujem za tvoj nazor…Ano, blogeri castoo spolupracuju so znackami, ktore maju radi a veria im…Ja vyrobky RAJO pouzivam mnoho rokov, som s nimi vzdy spokojna, su pre mna overenou zarukou kvality a uprednostnujem ich pred inymi, takze spolupracu som s radostou prijala. Nevidim na tom nic zle.. A ak budes kolac piect, je uz na tebe ake vyrobky pouzijes…Myslim, ze to je kazdemu jasne 🙂
Anna says
Koláčik je výborný, bude zajtra na nedeľu, ale museli sme ho ochutnať už dnes večer 🙂
Dagmar says
Dakujem za recept, odteraz peciem mrkvovu tortu uz len podla neho! ? Kombinacia s kokosom ma dostala, prave som torticku vytiahla z rury a hned som ju musela ochutnat. Oblizuje sa aj manzel, ktory zvycajne uprednostnuje cokoladove dezerty. ?