Závratnou rýchlosťou sa nám blížia Vianoce, dokonca už o týždeň tu máme bradatého, vyfešákovaného Mikuláša a rozdávanie sladkých balíčkov svojim najbližším a kamarátom…. Pretože vás mám rada a už sme celkom jedna veľká The Story of a Cake rodina, rozhodla som sa na Mikuláša tiež obdarovať jedného z vás niečím sladkým a čokoládovým… aj bez toho aby ste si vyčistili nové čižmy a vyložili ich na parapetnú dosku (čo žiaľ nemám ako odkontrolovať:DD), o týždeň v nedeľu vyžrebujem jedného z vás a pošlem mu ako sladké prekvapko bielu čokoládu…Nie však hocijakú, ale rovno 1 kg nebesky lahodnej, belgickej čokiny značky Callebaut a k tomu rozkošný perníčkový mini darček …..
Tak čo? Presvedčila som vás mojimi sladkými rečami a zapojíte sa do tohtotýždňovej Mikuláššskej GIVEAWAY?
Pravidlá sú easy cheeeasy, tak poďme na to:
1. Dajte like FB stránke The Story of a Cake
2. Napíšte mi komentár sem alebo na FB…čo by ste si želali, aby The Story of a Cake pre vás vymyslela v roku 2016 :))
3. Zdieľajte môj status „Mikulášska GIVEAWAY“
A aby toho nebolo málo, z čokiny Callebaut som upiekla nebesky čokoládový koláčisko s pomarančovou príchuťou (a dokonca opäť bez múky) …Ak ste tiež vyznávačmi hesla HORKÁ ČOKINA + CITRUSY = VL, tak toto bude práve pre tie vaše vyberavé chuťové bunky…Ja hlavne na kombináciu čokoláda a pomaranč nedám dopustiť…
Ingredients
- 200 g tmavej čokolády (aspoň 52 %)
- 95 g masla
- 3 vajcia (rozdelené na bielky a žĺtky)
- 125 g trstinového cukru
- 30 g kakaa
- 30 g mleté mandle
- 3 PL pomarančový dźús
- strúhaná kôra z menšieho pomaranča
- KRÉM
- 200 g cream cheese (alebo mascarpone)
- 1 PL kakaa
- 80 g rozpustená mliečna čokoláda
- cukor podľa chuti (ja som pridala ešte 1 PL práškového cukru)
- 1 ČL triple sec alebo iný pomarančový likér
Instructions
- Najprv si nad parou rozpustíme čokoládu s maslom.
- Samostatne vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme rozpustenú čokoládu.
- Pridáme mleté mandle, kakao, pomarančovú kôru a šťavu. Spolu všetko zmixujeme.
- Nakoniec jemne stierkou vmiešame bielky.
- Nalejeme do 18 cm formy a dáme piecť na 170 stupňov asi 35 minút (treba sledovať, aby sa koláčik veľmi nevysušil).
- Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme krém. Vymixujeme cream cheese (alebo mascarpone) s kakaom a rozpustenou čokoládou. Pridáme triple sec a podľa potreby ešte cukor.
- Ak je krém trochu redší, odložíme na chvíľu do chladničky.
- Keď vychladne aj koláč, potrieme krémom a ozdobíme čerstvými alebo sušenými kolieskami pomaranča.
Daniela says
Ked som na vasom blogu a vidim tie dokonale fotky sladkosti, tort a inych mlsnot, hned mam chut piect. Uz Vam chyba len vydat knizku, nech si ju pridam do zbierky a mam ju hned po ruke, ked dostanem chut potesit rodinu niecmi chutnym.
The Story of a Cake says
Dakujem Danielka! Som rada, ze sa ti fotky paaacia:)
nik says
prajem si buduci rok nejake paradne susienky a nieco nugatove 🙂 stastne a vesele
Katarina says
Torticka uzasna,lahodna, jednoducha a spojenie super cokolady a cerstvej pomarancovej stavy no mnamka, dakujem