Poznáte to. Nakúpite suroviny, ktoré raz použijete a potom zapadnú pod kuchynským prachom do histórie. U mňa je takou surovinou matcha prášok, ktorý som pôvodne kúpila preto, aby som si pravidelne pripravovala matcha čaj a matcha latté. No ako vravím, zabudla som časom, že vôbec existuje… Cez víkend ma pri otvorení špajze a pri pohľade na tú zelenú krabičku osvietilo a zhrabla som rovno keksíky Hobbits, matcha prášok a veľa. veľa bielej čokolády. V hlave sa mi zrodilo kombo matcha s bielou čokoládou. A poviem vám, že to bol skvelý nápad a najradšej by som navrhla spoločnosti Lindt, aby do svojich guličkových príchutí pridali aj matcha-white chocolate (možno sa niečo také aj predáva? V Japonsku?:) Fakt grandissimo recept a určite ho budem opakovať, keďže je veľmi jednoduchý a v podstate stačí iba všetko zmiešať a vyliať na keksíkový základ.
Dobrú chuť!
Ingrediencie na veľkú tartovú, okrúhlu formu
(najlepšie s vyberateľným dnom):
- 240 g keksíkov (ja som použila kakaové Hobbits)
- cca 100 g masla alebo kokosového tuku
- 300 g bielej čokolády
- 2 ČL matcha prášku
- malá konzerva kokosového mlieka (160 ml)
- na ozdobenie posypeme matcha práškom, lieskovcami a pekanovými orieškami
POSTUP:
- Rozmixujeme keksíky až na prášok. Zmiešame s rozpusteným maslom alebo tukom. Stačí len toľko masla, aby sme vytvorili mokrú zmes, ktorú natlačíme na dno tartovej tormy.
- Rozpustíme si v miske nad parou bielu čokoládu a do rozpustenej primiešame matcha prášok.
- Rozmixujeme kokosové mlieko (iba krémovú, hustú časť a iba trošku vody) a pridáme ho k čokoláde.
- Všetko spolu poriadne premiešame a nalejeme na keksíkový základ.
- Necháme stuhnúť v chladničke.
jana says
uzasny, miesto bielej cokolady som pouzila tmavu, a na posypanie miesto orieskov som pouzila maliny a jahody, bolo to vynikaju, vsetky pritomne damy ochutnali a boli uzasnute, dakujem