Ľudkovia, budem dnes večer extrémne stručná, keďže teplota v exteriéri aj v interiéri mi nedovoľuje premýšľať a môj mozog sa už dávno prehrial rovnako ako tento laptop, na ktorom práve píšem môj post. Je neskoro večer a vonku sa schladilo na príjemných 30 stupňov, čo tiež nie je žiadna výhra:P Ale viete čo, ja som vďačná! Aspoň som mala výhovorku zamraziť si kilo domácej zmrzky a dnes namiesto obeda padli tri veľké kopčeky tejto mrazenej lahôdky. Síce sa nesprávne vyjadrujem, lebo nie je to celkom zmrzka, ale mrazený nanuk a to je poviem vám ešte väčšia fajnotka! Takže ja zrejme ešte pred spaním navštívim naše mraziace zariadenie a dám si len tak trošku na schladenie:P Ja teda bojujem s horúčavou mrazeným mandľovým nanukom s ovocím a recept nájdete hneď pod mojím obkecom. Dobrú noc a horúce sny:P
Ingredients
- Na zmrzku do veľkej formy 30 cm x 10 cm potrebujeme:
- 500 g gréckeho jogurtu
- 2 kyslé smotany
- 3 PL medu (prípadne viac podľa chuti)
- 4 PL mandľové maslo
- 100 ml kondenzovaného nesladeného mlieka
- 200 g bobuľového ovocia podľa chuti (ja som dala ríbezle, černice) - môže byť aj mrazené
- 1 PL trstinového cukru
- 1 PL vody
- 1 ČL citrónovej šťavy
Instructions
- Vo veľkej miske zmiešame jogurt, smotanu, med, maslo, mlieko a dáme do chladničky.
- Na panvici zohrejeme ovocie s cukrom, pridáme vodu, citrónovú šťavu a miešame do zhustnutia.
- Zmes necháme vychladnúť. Ja som ešte krátko pomixovala mixérom. Odložíme do chladničky.
- Formu môžeme vyložiť fóliou alebo rovno nalejeme 1/2 jogurtovej zmesi.
- Ja som robila malou lyžičkou do zmesi kôpky z ovocnej šťavy a špajdľou alebo vidličkou som urobila do plnky mramorový vzor.
- Navrch som dala druhú 1/2 zmesi a taktiež som vytvorila z ovocnej šťavy kôpky a špajdľou mramorový vzor.
- Vzor však nemusíte robiť, stačí ak len zľahka premiešate jogurtovú zmes s ovocnou.
- Zakryjeme fóliou a necháme zamraziť asi na 3 hodiny, Je potrebné aspoň 2 krát premiešať, aby sa netvorili ľadové kryštáliky.
I am going to write just a short post, since the rising temperatures obviously prevent me from thinking clearly. My brain is quite overheated just like the laptop I am writing my post on right now. It’s late night and the air has cooled down at the comfortable 30 degrees Celsius. : P But you know what, I am grateful for it ! At least I had an excuse to make two pounds of homemade ice cream and eat three large scoops of this frozen heaven for a lunch. Moreover it is healthier version of ice cream, frozen yoghurt and let me tell you it is even more toothsome! So before going to sleep I will probably sneak into our freezer and I’ll have a little bit just to cool down my overheated body: P Therefore that is how I fight against the heat – with a frozen almond yoghurt and fruit and the recipe can be found right under my short late night post. Good night and hot dreams : P
Ingredients for a large form 30 cm x 10 cm::
500 g Greek yoghurt, 1 and ½ cup sour cream, 3 tbsp honey (or more), 4 tbsp bio almond butter, 100 ml unsweetened condensed milk, 200 g berries (currants, blackberries), 1 tbsp cane sugar, 1 tbsp water, 1 tsp lemon juice.
In a large bowl, mix yoghurt, sour cream, honey, almond butter, milk and put the mixture it in the fridge.Heat a pan with fruit and sugar over a medium heat, add water, lemon juice and stir until thick.Allow to cool. I blended to make a smooth fruit mixture. Put it in the fridge.Put a half of your mixture to the form.If you want, you can make a pretty fruit swirl on your frozen yoghurt. However, it is not necessary. Just lightly mix yoghurt with fruit mixture.Cover with foil and let it freeze for about three hours, you should be at least two times mixed in order to not form ice crystals.
June @ How to Philosophize with Cake says
Sounds like a terrific ice cream flavor! Love the color 🙂