Táto torta by mala mať pracovný názov „Nebesá! Zaslúžim si ja vôbec takúto explóziu lahodnosti na jazyku?!“ Ale aby ste si nemysleli, tortu som pripravovala pre návštevu, nie len pre seba (tak to by sme už kde boli:D). Keďže nás bolo pomenej, využila som moju novú mini 15 cm formu. Samozrejme môžete použiť aj 18 cm formu a tortička bude trošku nižšia (pre ľudí decentne konzumujúcich sladké je porcií cca 6). Ak nemáte maliny,ako náhradu môžete použiť aj iné drobné ovocie, fantázii sa medze nekladú (ako často hovorievam) :DD
Dnes k mojej víkendovej koncojúlovej nálade pribudla konečne aj dovolenková, takže okrem pondelkovej explózie chutí z tejto lahodnej, nadýchanej nepečenej tortičky, zažívam aj nirvánu vďaka blížiacej sa dovolenke a tlmím závisť voči všetkým iným dovolenkárom (keďže som sa konečne dočkala aj ja!:P).
Ale detailami vás zatiaľ nebudem obťažovať, keď chcete niečo vedieť, miesto je aj v komentároch a tešia ma aj vaše milé maily, naozaj! A túto tortu si určite pripravte, dokonca ani rúru nemusíte zapínať ako som vyššie naznačila slovíčkom nepečená:P.
Krásny malinovo-čokoládový sladký víkend!
Ingredients
- Keksíkový základ
- 100 g kakaových keksíkov Hobbit
- 50 g rozpusteného masla
- Malinová plnka
- 125 g mascarpone
- 125 g jemný tvaroh
- 175 g malín
- 2 PL cukru
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 3 plátky želatíny
- 125 ml smotany na šľahanie
- Plnka z bielej čokolády
- 125 g mascarpone
- 125 g jemný tvaroh
- 100 g bielej čokolády
- 1 PL cukor
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 2 plátky želatíny
- 125 ml smotany na šľahanie
Instructions
- Ja som použial formu 15 cm, avšak vhodná je tiež 18 cm:)
- Na keksíkový základ si zmiešame rozdrvené keksíky a maslo.
- Natlačíme na dno tortovej formy a dáme do chladničky.
- Taktiež vyšľaháme 125 ml + 125 ml šľahačky (môžeme aj naraz a potom rozdelíme na dve časti)
- Maliny si rozmixujeme, prepasírujeme (zbavíme zrniečok) a dáme mierne variť spolu s cukrom. Chvíľu miešame.
- Nakoniec primiešame pripravenú rozpustenú želatínu. Odstavíme z plameňa.
- Malinovú zmes vymiešame s mascarpone, pridáme extrakt a nakoniec zľahka vmiešame 125 ml vyšľahanej šľahačky.
- Nalejeme na keksíkový základ a necháme stuhnúť v chladničke.
- Rozpustíme si bielu čokoládu a necháme mierne vychladnúť.
- Opäť si pripravíme želatínové plátky podľa návodu na obale.
- Vymiešame mascarpone, tvaroh, extrakt, cukor, rozpustenú bielu čokoládu.
- Pridáme želatínu (robíme vždy podľa návodu tak, že trochu krému primiešame k rozpustenej želatíne a až potom spojíme s celým krémom)
- Nakoniec jemne vmiešame 125 ml vyšľahanej šľahačky a plnku nalejeme na malinovú.
- Dáme do chladu, najlepšie do ďalšieho dňa.
June @ How to Philosophize with Cake says
Such a gorgeous cheesecake! I love your photographs here, makes it look so elegant 🙂
Veronika says
Dobry denprajem, chcela by som sa opytat aku bielu cokoladu pouzivate?Dakujem:)
Dominika says
Dobrý deň, asi som len nepozorna alebo v postupe pri malinovej plnke nie je zapísaný kedy ide tvaroh.
Ďakujem ?
Gabriela says
Dobrý den,
stejně jako Dominika jsem v postupu na přípravu malinové náplně nenašla nikde tvaroh zmiňovaný v seznamu ingrediencí… Následovala jsem přesně postup napsaný zde a chybějícího tvarohu v malinové náplni si všimla až byla nalitá na základu :/ tak snad ztuhne i bez tvarohu… Pro příště by mne tedy zajímalo, ve které fázi postupu přidat tvaroh do malinové náplně – do fáze, kdy se přidává mascarpone a míchá se s malinovou směsí?
Díky.