Čím som staršia, tým viac sa teším na Vianoce… Možno je to tým, že celý rok je pre mňa taký uponáhľaný, rozkúskovaný a konečne príde ten čas, keď môžem bez interných výčitiek ležať na gauči, pozerať vianočné rozprávky, tlačiť tisíc druhov sladkých dobrôt a nestarať sa o milióny vecí, ktoré inak aj tak nestíham a len sa stresujem:D
Tento rok som si povedala, že aj predvianočné behačky budem brať trochu viac s rezervou. Nemám ešte takmer nič napečené ani darčeky vymyslené:D Avšak povedzme si pravdu, väčšina z vás tiež ešte bojuje:DDD Či ste tu všetci poctiví vianoční škriatkovia, hmm??? Hovorím si, že do 24. ešte času dosť a niekedy tie najlepšie nápady prídu na poslednú chvíľu, že?
Okrem medovníkov, medových guličiek sa mi zatiaľ podarilo napiecť ešte tieto chutné a jednoduché, makové srdiečka. A sú také dobré, že do Vianoc to vidím ešte na repete:)
Majte sladký adventný deň:)
Vaša Maťka
Makové linecké srdiečka
- 280 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru Sweet Family
- 100 g mletého maku
- štipka škorice
- 220 g zmäknutého masla
- 2 žĺtky
- Pikantnejší lekvár na zlepovanie
POSTUP
- Všetky suroviny v miske zmiešame a vypracujeme pevné cesto.
- Cesto zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.
- Cesto vyberieme, rozdelíme na 2 časti a samostatne ich postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske.
- Vykrajujeme srdiečka alebo aj iné tvary a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Srdiečka postupne pečieme pri teplote 180 stupňov krátko, cca 8-10 minút.
- Srdiečka vyberieme a keď vychladnú, lepíme ich lekvárom.
Peta says
Ahoj 🙂 super recept,mak milujem 🙂 mas nejaky tip ako ich udrzat makke. Nech nestvrdnu za par dni.. alebo to zariadi ten lekvar. Ďakujem 🙂
The Story of a Cake says
Ahoooj, my sme ich zjedli za par dni, oni maju byt trochu chrumkave… Ale skus ich skladovat v uzatvorenej nadobe a urcite vydrzia a budu chutne 🙂