Konečne som sa ako tak vystrábila z minulotýždňovej choroby, ale naj „kamka“ alergia ma neopúšťa ani v týchto dňoch. Teraz je pre zmenu chorý drahý manželík a ja len dúfam, že si túto chorobnú štafetu už nebudeme podávať a budeme sa spoločne tešiť z horúcich letných dní:P
No ale čo kecám o chorobách, poďme radšej debatiť na príjemnejšie a sladké témy. Viete, že milujem ďatlový sirup? Či už len na dochutenie ovocnej misky, jogurtu alebo aj na pečenie. Poviem vám teda, že je to super prirodzená náhrada bieleho cukru v rôznych dezertoch a koláčikoch (aj keď ako isto viete ani ten úplne nevynechávam). Kupujem tento tu, vlastne inú značku ako Country Life som ešte neskúšala, ale som s ním neskutočne spokojná (aj dávkovanie je veľmi praktické). Každopádne hneď po mede je to moje top sladidlo č. 2 a predčí podľa mňa svojou chuťou agáve, či javorový sirup. Ak ste ešte nikdy nemali, určite odporúčam zaobstarať si a túto chybu napraviť:)
No a mak zbožňujem úplne najviac na svete a mám to zrejme geneticky vštepené, lebo celá rodina sme takí makovičiaci. Konzumujeme mak na kilá. Luky ten má zase rád kyslejšie príchute v koláčoch, tak som skombinovala moju závislosť a makovú tortu som natrela sviežim citrónovým krémom. Chutná kombinácia a letnú tortičku máte šup šup. A ak chcete učiniť zadosť aj svojmu zdraviu a svojmu „fit ja“, uisťujem vás, že je komplet bez múky a bez rafinovaného cukru:)
Ingredients Instructions
https://www.thestoryofacake.sk/makova-torta-s-citronovym-kremom-bez-muky-a-bez-cukru/
Name* says
bez muky!! To tak trosku nesedi kedze ste tam pouzili Ovsene VlockY!
Zu says
ovos je bezlepkovy 😉
Katy says
Ovos nie je bezlepkový, jedine ak pouzijete špeci ovsené vločky bezlepkové.
Simona says
What a lovely cake! Looks delicious!
Zlorianka says
Tak si ovsene vkocky zamen za kokosovu, alebo mandlovu muku. Ja ovsene vlocky moc nemusim, ale recept vypada byt top, upeciem a obmenou. Urcite vyskusam! Prave sa mi dopeka gastanovy cheesecake od Vas :))) tesim sa na neho, krasne rozvoniava!
babs says
Please offer your posts in English with conversions to American measurements like up, tablespoon and more.
The Story of a Cake says
Hej Babs, thanks for your message! I will try to add these conversions to all of my recipes in English, I hope, soon!
Vierka says
Prosím ťa, dá sa niečím nahradiť ďatlový sirup?
The Story of a Cake says
Vierka, hocijakym inym sladidlom…kludne aj medom:)
Martina says
Recept vyzera uzasne! Mozem sa prosim spytat cim doporucite nahradit ovsene vlocky pre bezlepkovu verziu? Dakujem!
Majka says
Moze sa to dat do chladnicky? Lebo som ho prave urobila a nie som si ista ..
Michaela says
Receptik je uplna bomba, uz dlho som si ziaden kolac tak nevychutnala ako tento. Dakujem za receptik a ukladam si ho medzi favoritov. V plnke som akurat nahradila maslo pridanim viac mascarpone kvoli tuku 😉 a bolo to super.
Zuzana says
Dobrý deň, uvažujem nad touto tortou ku dňu matiek, vyzerá super. Chcem sa opýtať, akú konzistenciu má korpus? Nie je moc drobivý? Bolo by možné ho rozrezať a naplniť? Ďakujem
Pata says
Prosim ta, ked pises, ze bielka vyšlahame , to znamena az do snehu?
Prepac ja neviem piect a neviem ako to ma byt 😀
Marta says
Ahoooj, áno slahame do snehu:)