V záhrade mojich rodičov sa každé leto urodí nespočetné množstvo broskýň a nektariniek. Spomínam si, že je ich niektoré roky toľko, že sa konáre pod ťažkou váhou ohýbajú až po samučičkú zem. Tento rok sa akosi prekvapivo zadarilo aj marhuliam. Tej úrody bolo až toľko, že som chvíľami mala hlavu v smútku, ako to všetko spotrebovať. Poznáte to, že vás rodičia počas návštevy nabalia tak, akoby ste mali 15člennú domácnosť 😀
Tak tento rok u nás vedú jednoznačne ovocné koláče. Napríklad tento jednoduchý koláčik s posýpkou je zaručená topka. Vláčne jogurtové cesto naložené šťavnatým, sladkým ovocím a posypané chrumkavou maslovou posýpkou s ovsenými vločkami. Pripravené za pár minút, už stačí len vyložiť nohy na teraske a počkať, kým sa táto dobrota upečie.
Keďže v tomto teple som naozaj nechcela zapínať rúru, zapojila som do procesu pečenia moju remosku a koláčik bol za cca 40 minút upečený, chrumkavý a voňavučký. A opäť sa mi potvrdilo, že v tejto mašinke sa dá pripraviť/upiecť naozaj čokoľvek. Najbližšie mám na pláne vyskúšať aj niečo slané:)
Inak, ak vás tiež zaujal tento spôsob pečenia, chystáte sa na chatu alebo na cesty a chcete si pripravovať vlastné pečené slané aj sladké dobroty, s mojím kódom thestoryofcake15 máte TU na stránke až do 15.augusta 15% zľavu na nákup novej Remosky.
Broskyňový koláč s ovsenou posýpkou
(Pečený v Remoske alebo alternatívne vo forme s priemerom 22 cm na 180 stupňov)
Ingrediencie:
- 90 g kokosového cukru (viac podľa chuti)
- 1 celé vajce
- 1 dl jogurtu gréckeho typu
- 1 ČL vanilková esencia
- 120 g polohrubej pšeničnej múky
- 1 ČL prášku do pečiva (zarovnaná)
- 250 – 300 g ovocia (ja som dala nadrobno nakrájané broskyne, marhule a čučoriedky)
Posýpka
- 60 g najemno mleté ovsené vločky
- 40 g mleté pekanové oriešky
- 50 g zmäknutého masla (nakrájané na kocky)
- 4 PL kokosového cukru
Postup
- Ja som koláčik piekla v Remoske. Na dno som dala vystrihnutý papier na pečenie.
- Na cesto som si vyšľahala cukor s vajcom dopenista. Prišľahala som jogurt. Pridala vanilkovú esenciu.
- Samostatne si zmiešame múku, prášok do pečiva a premiešame s cestom. Túto zmes nalejeme na pripravený papier na pečenie.
- Na cesto naukladáme rovnomerne ovocie.
- Posýpku si pripravíme zmiešaním ovsených vločiek, mletých orieškov, cukru a nakrájaného masla.
- Posýpku nadrobíme na ovocie a Remosku prikryjeme. Zapneme a pečieme cca 35-40 minút.
Ela says
Prosim a na kolko stupnov piect v rure? Dakujem ?
The Story of a Cake says
Ahoj, na 180 stupnov:)
Dominika says
Tak práve som ho dopiekla a zamilovala som sa❤️Ja čo koláče len pečiem a veľmi nejem tak som hneď zbúchla 3 kusky?ukladám medzi obľúbené a myslím že tento si aj zjem sama a nikomu nedam?nebicko ?
Zuz says
Ja neviem, čo robím zle, ale to cesto moje fakt nemá tečúce skupenstvo nikdy 😀