Začala som cvičiť jogu. Áno, viem vieeem, neviem čo chceeem…Už som mala fázu saganovskú, kedy som bicyklovala každý deň do práce, aj z práce, niekedy aj s niekoľkokilovým nákupom vpredu v košíku ako taká ťapa…Fázu plaveckú, kedy mi nevadilo chodiť do práce s mokrými vlasmi, sušila som plavky v kancelárii a vstávanie o piatej ráno som brala úplne v pohodke (teda nie tak úplne v pohodke…)Mala som fázu prípravy na maratón na beh Devín Bratislava, ktorý skončil iba účasťou mojho chudáka manžela, ktorý sa obetoval a nakoniec bežal sám ( a ja s opuchnutou presilenou nohou som povzbudzovala v cieľovej rovinke)…Vždy keď som sa namotala na nejakú pohybovú aktivitu, nadšenie spľaslo po pár mesiacoch, kedy som to hlavne zbytočne preháňala a to ma vždy dobehlo….
Momentálne som sa zaľúbila do jogy a veľmi si vychutnávam túto začiatočnícku fázu, ktorá ma motivuje opäť prekonávať samú seba a čo je dôležité, spoznávať samú seba a čo všetko je vo mne skryté…A hlavne je to pre mňa neskutočný telesný aj psychický relax (aj keď po dnešnej hodine, keď som žmýkala svoje oblečko a funela ako bernardín, to tak nevyzeralo)…
Po návrate domov šťastná, unavená a aspoň na chvíľu vyrovnaná :DDD som zhodnotila, že náš ďalší vyrastený homemade baklažán poputuje na plech, zaimprovizovala som a o chvíľu boli chutné baklažánis chipsy s parmezánom na svete….a už nás čakal iba sladký dezert v podobe neskutočnej panna cotty, ktorú som už ospievala včera na Instagrame…Inak bude teraz dosť odveci, ale aj vy tak závisláčite na IG príbehoch? Ja som asi zaostalá, ale objavila som túto funkciu iba dnes a už si fičím nielen na joge, ale aj na tomto novom instagramovaní bez filtrov :DDD
Ale vráťme sa k skvelmu receptu na grékiš panna cottu, ktorý som pripravila v spolupráci so SWEET FAMILY:) Tí Taliani to proste vedia s nepečenými sladkosťami, čo si budeme hovoriť:) Ja som sa rozhodla, že síce nebudem veľmi improvizovať, pripravím klasickú vanilkáčovú, ale veľkú časť smotany som tentokrát nahradila gréckym jogurtom. Konštatujem a verejne prehlasujem, že mucho dobré rozhodnutie…Ak pár hodín počkáte, kým stuhne, mám už len poslednú radu. Posypte ju keksíkmi a polejte sladkou čučoriedkovou omáčkou, tzv. coulis…Budete sa oblizovať….Dobrú chuť:)
Ingrediencie na cca 6 porcií:
250 ml smotany na šľahanie
500 g grécky jogurt
60 g krupicový cukor SWEET FAMILY
1 ČL vanilková esencia (ak máte doma vanilkový lusk, použite ten)
5 plátkov želatíny
COULIS
cca 150 g čučoriedok
1 PL krupicový cukor SWEET FAMILY
1 ČL kukuričný škrob
cca 100 g rozdrvených keksíkov na ozdobu
černice, čučoriedky na ozdobu
POSTUP:
1. Najprv si v menšom hrnci zohrejeme smotanu a pridáme cukor, miešame kým sa nerozpustí. Smotanu iba zohrievame. Pridáme vanilkovú esenciu.
2.Do iného hrnca dáme plátky želatíny a zalejeme vodou, aby nabobtnali. Asi o 10 minút želatínu začneme na sporáku zohrievať a rozpúšťame. Želatínu primiešame k smotane a ešte poriadne miešame. Môžeme stále zohrievať na miernom plameni, avšak pozor aby sa nám zmes nezačala variť.
3. Zmes necháme trochu vychladnúť a úplne nakoniec primiešame postupne grécky jogurt. Vymiešame dohladka.
4. Zmes rozdelíme do 6 menších sklených formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie do ďalšieho rána.
5. Panna cottu môžeme posypať rozdrvenými keksíkmi a preliať čučoriedkovou omáčkou.
5. Čúčo omáčku si pripravíme tak, že čučoriedky s trochou vody a lyžicou cukru zohrievame na miernom ohni a stále miešame, až kým poriadne nepustia šťavu a cukor sa nerozpustí (cca 5-8 minút).
6. Škrob rozmiešame v malom množstve vody a pridáme k čučoriedkovej zmesi. Necháme ešte chvíľu povariť a stále miešame, kým nám zmes nezhustne. Necháme trošku vychladnúť a potom zmesou prelejeme panna cottu. Do pohárikov si môžme ešte pridať ovocíčko podľa chuti. U mňa sa povaľovali černice a čučiny:)
Pridaj komentár