Priznám sa, kardamon som doteraz nepoužívala a akosi ma ani nezaujímal (moja chyba). Viem, že je súčasťou kari korenia a korenia garam masala, no nikdy by ma nenapadlo jeho použitie pri pečení. V poslednej dobe som však vo viacerých sladkých receptoch zahliadla práve kardamon a moje foodblogerské ja zacítilo výzvu. V Berlíne som v jednom tureckom obchode objavila veľké balenie, tak bolo hneď jasné, že poputuje na Slovensko a bude koláč. Kardamon je silne aromatické korenie, preto stačí na môj recept použiť naozaj iba štvrť čajovej lyžičky. Kardamonom prevoňané cesto som skombinovala s pomarančovým mascarpone krémom a košíčky som ozdobila jahodami a čerešňami. A vyzerá to celkom efektne, čo poviete?:)
Ingredients Instructions
https://www.thestoryofacake.sk/kardamonove-tartaletky-s-pomarancovym-kremom/
Pridaj komentár