Aby ste si pripravili túto slávnostnú roládu naozaj nemusí byť žiadna špeciálna príležitosť. A ešte je to o to lepšie, že príprava a pečenie netrvá vôbec dlho. Pri roládových variáciách sa fantázii medze nekladú a ja som zvolila hnedo-bielu kombináciu kakaovej piškóty s krémom z bielej čokolády. A po sladkej rannej ochutnávke v práci, sme s kolegyňami zhodnotili, že voľba ingrediencií bola správna. Ak aj vy nemáte čas cez týždeň po večeroch vypekať, avšak prepadla vás neprekonateľná chuť na sladký koláčik, vyskúšajte napríklad túto kakaovú roládu.
Kakaová roláda s krémom z bielej čokolády
Ingredients
- 5 vajec (samostatne bielka a žĺtka)
- 130 g krupicového cukru
- 2 PL kakaa
- 100 g polohrubej múky
- 200 g cream cheese alebo mascarpone
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 150 g rozpustenej bielej čokolády
- 100 g zmäknutého masla
- cukor podľa chuti (ja som už nedávala)
Instructions
- Na veľký plech si pripravíme papier na pečenie. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.
- Vyšľaháme samostatne bielka do peny. Pridáme cukor a po jednom žĺtka.
- Pomaly primiešame kakao a múku.
- Vylejeme na plech a dáme piecť na 15 minút.
- Po upečení roládu hneď zvinieme aj s papierom a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si plnku. Vyšľahnáme cream cheese/mascarpone, pridáme rozpustenú bielu čokoládu, vanilkový extrakt a maslo. Kto chce, môže priať ešte cukor, mne sa to zdalo akurát sladké.
- Vychladnutú roládu rozvinieme a natrieme rovnomerne krémom.
- Opäť zatočíme, zabalíme napríklad do alobalu a necháme v chladničke, najlepšie do ďalšieho dňa.
Dagmar Janíková says
Tak ta vypadá nádherně.
Andulka says
Rolady máme rádi.. Tato vypadá skvěle. Určitě vyzkouším. Diiky za receptik.