Fakt nechápem ako je možné, že ten čas letí rýchlejšie a rýchlejšie. Nestíham si uvedomovať nielen plynúce dni, týždne, ale mám pocit, že aj tie ročné obdobia sa menia akosi prirýchlo…Veď tuhľa pred nedávnom som vypekala medovníčky a dnes je polka júna a ja mám pre vás recept na prvú tohtoročnú zmrzku (veď bolo na čase!) Ja si jednoducho sladké neodpustím ani v letných horúčavách. Vypekám pomenej, veď na malé osvieženie postačí aj táto dokonalá, sladká jahodovo-malinová zmrzlina. Ja som ju ešte premiešala s rozmixovanými a povarenými čerešňami a posypala mojimi obľúbenými pistáciami…Potešíte ňou každého rozhorúčeného hosťa, to vám garantujem:)
INGREDIENCIE
- 150 g nakrájaných jahôd
- 150 g malín
- 3 PL plus 1 PL SweetFamily trstinového cukru
- ½ vydlabaného vanilkového lusku (môžete nahradiť 1 ČL vanilkovej arómy)
- 250 g mascarpone
- 200 g bieleho jogurtu gréckeho typu
- 2 PL medu
- hrsť nadrobno nasekaných pistácii
- 70 g čerešní
POSTUP
1.Rúru vyhrejeme na 200 stupňov a na plech položíme papier na pečenie. Zmiešame jahody, maliny s 3 PL cukru a rozložíme rovnomerne na plech. Dáme piecť na cca 10 minút.
2.Necháme vychladnúť.
3.Vychladnuté jahody s malinami dáme do misky a rozmixujeme tyčovým mixérom. Pridáme mascarpone, grécky jogurt, med a vnútro vanilkového lusku a ešte raz premixujeme.
4.Zmes dáme do chlebíkovej formy, zakryjeme a odložíme do mrazničky.
Ak nemáte zmrzlinovač, tajomstvo skvelej domácej zmrzky spočíva v pravidelnom vyberaní z mrazničky a premiešavaní (aby sa vám netvorili v zmrzke kryštáliky ľadu).
Zmrzlinu vyberieme každú pol hodinku a lyžičkou premiešame, aby rovnomerne chladla. Hotová bude asi do 3-4 hodín.
5. Čerešne dáme na panvicu s cukrom a trochou vody a povaríme. Necháme vychladnúť a krátko pomixujeme. Túto čerešňovú zmes môžeme zľahka primiešať k zmrzline, keď je už mierne zamrznutá, ale ešte nie úplne.
6. Vrch zmrzliny posypeme nadrobno nasekanými pistáciami.
janka says
vyzerá to fantasticky! musia sa jahody aj maliny piecť? je cítiť rozdiel, ak by sa dávali čerstvé? dakujem
The story of a cake says
Dakujeeem.. Nie, nemusia sa piect… Ale zvyrazni to ich chut a vonu:)
Janka says
Tak uz sa pečú ?