Neviem ako vy, ale ja som sa tento týždeň vážne vystrašila ako rýchlo sa máj prehupol do ďalšieho mesiaca. Máme tu takmer leto a nebudem klamať, že by som sa netešila. Ale potešilo by ma, keby ten čas aspoň občas zostal stáť a nepohol sa z miesta. Je to asi tým, že celý život neuveriteľne letí a možno aj preto, že skoro celý máj som strávila na cestách a to viete, že vtedy čas nahodí extrémnu turbo rýchlosť…
Návrat domov pre nás znamenal aj návrat do stereotypu – do práce, z práce, yoga, varenie, pečenie…A do toho sa mi ešte pritrafila choroba. Pomaly som sa z nej už pozviechala a v pondelok už praktizujem naozaj ostrý návrat do práce!
No ale choroba, nechoroba, ja sa snažím opäť aktívne plávať aj vo vodách foodblogerských. Už aj tak som nezodpovedná blogerka, ktorá vám splieta stále niečo o Filipínach, cestovaní a recepty nikde…. Ale mám pre vás aspoň jednoduchý recept na moju prvú tohtoročnú zmrzku… Hlavným ochutnávačom bol zatiaľ Luky a ja som si svoju porciu odložila na nedeľu;))
Domácu zmrzku mám veľmi rada, príprava netrvá dlho a búram všetky mýty, že ak chcete doma zmrzku v kornútku, musíte kupovať nejaký objemný zmrzlinovač. Keď som sa o takomto prístroji zmienila pred Lukym, iba pokrútil hlavou, že to by sme nemohli mať dva mixéry a už vôbec nie Caffissimo.. Takže som hľadala techniku ako pripraviť chutnú zmrzku bez ďalšieho robotického pomocníka a bez kryštálikov ľadu. Tajomnstvo úspechu nie je nič komplikované, stačí zmrzlinu naozaj iba pravidelne premiešať, kým sa mrazí. Ak niekto z vás bezlaktózových stravníkov ešte váha, presvedčí vás hádam fakt, že zmrzka je iba z ovocia a kokosového mlieka. Možno by som vynechala iba čokoládu, ktorá môže obsahovať stopy mlieka.
Tuhľa he recept:
Ingrediencie:
2 veľké 400 ml konzervy vychladeného kokosového mlieka (použijeme iba krémovú časť, nie vodu)
250 g rozmixovaných jahôd
2 lyžice medu (alebo viac podľa chuti)
hrsť rozmixovaných čerešní
ja som pridala aj hrsť celých odkôstkovaných čerešní
50 g nadrobno nasekanej čokolády (aspoň 60 %)
POSTUP je veľmi jednoduchý a nepotrebujeme žiadny zmrzlinovač! Ale ak máte, vyhadzovať ho nemusíte..Výhoda pre vás;)))
Zmixujeme kokosové mlieko (krém) s jahodami, čerešňami. Pridáme nasekané kúsky čokolády a ak chcete, tak aj hrsť celých, odkôstkovaných čerešní. Zmes nalejeme do mrazuvzdornej nádoby, zakryjeme a uložíme do mrazničky. Odporúčam zmrzku miešať každých 30 až 60 minút a za približne 4 hodiny je zmrzka ready na konzumáciu. Pred podávaním ju tiež nechajte trošku rozmrazniť a môžte papať.
P.S.: Voda, ktorá vám zostala z konzervy kokosového mlieka, je veľmi vhodná do smoothie nápojov;)
Pridaj komentár