Ak sa niekedy rozhodnete byť za multilingvistickú frajerku foodblogerku ako ja a upiecť koláč podľa poľského receptu bez google translate, odporúčam nerobte to. Teda určite nie vtedy ak sa po poľsky viete akurát tak pozdraviť a handrhovať sa s poľskými predavačkami v Nowom Targu pri zjednávaní ceny za oštiepky. Lebo garantujem vám, že aj keď budete ako tak rozumieť všetkým ingredienciám, v postupe sa pritrafí vetička, ktorej vlastne ani tak celkom neporozumiete ako ste si mysleli a dobačovali sme. Ale čo by sme to boli sa kuchárky experimentátorky, keby sme sa nevynašli a neupravili si poľský recept kreatívne podľa seba…A tak prinášam slovenskú verziu jablkového koláča, tzv. apple rose pie. A to by som nebola ja, aby som nepripravila aj obyčajný jablkový koláč tak, aby vyzeral napríklad ako záhrada plná (upečených) ruží…Dobrú chuť a prajem veľa trpezlivosti pri hrajkaní sa s ružičkami:)
Ingredients Instructions
https://www.thestoryofacake.sk/jablkovy-kolac-celkom-neobycajny/
zunicka says
ach to vyzera fantasticky, urcite aj super chutil;)
Erika Dvořáková says
Ahoj ,skúšam po druhý krát komentár ,skúšala som už pri torte s hruškami ,ale nejak sa nedarí alebo ich odsúhlasuješ …uvidíme No musím ti napísať ,to je niečo úžasné s akým citom tie koláče zdobíš ,škoda ťa na všedný deň :DD mám zrazu obrovskú chuť piecť a skúšať to po tvojom !!! Tvoj blog je jedna pecka a kde som bola doteraz , fakt nechápem ,že som na tento zázrak neanatrafila skôr ! Veľa krásnych inšpiratívnych príspevkov praje Erika .
The Story of a Cake says
Ahoj Erika, dakujem ti za krasny komentar…no neviem, preco to neslo predtym:/ A som velmi rada, ze sa ti blog aj kolace pozdavaju…ked niekoho potesim, to je pre mna najvacsie zadostucinenie a motivacia! Pekny den ti prajem!
Evka says
Dobry den, chcela som sa opytat ako sa Vam podarilo urobit tie ruze? Mne sa jablcka lamali. Tak som ich nakoniec len poukladala. A tiez ci nahodou v postupe na vyrobu cesta nechyba 150g spaldovej muky? Dakujem.
The Story of a Cake says
Ahoooj Evka…ja tam vidim v postupe, ze primiesame cukor, muku…k tomu pudingu….a nakrajane jablcka si aj trochu zohriala v mikrovlnke? potom su trochu poddajnejsie:)
Evka says
Ale do pudingu ide 5 lyzic muky. Tie su napisane v ingredienciach pre plnku. Ale tych 150g nie je nikde. Tak ja som ich primiesala do cesta k mandliam. Akurat sa mi pecie ale verim ze bude super. Dakujem.
Inak tie vase kolace vyzeraju fantasticky.
The Story of a Cake says
AAno, uz som to nasla, ze pri ceste to chyba..doplnila som, upravila som…ospravedlnujem sa:) musim ho inak aj ja znova upiect a skusim nafotit aj postup pri vyrobe ruziciek…
Evka says
To by bolo super. Uz je aj ten moj upeceny. Nech sa nadalej dari. Este pekny vecer.
Zuz says
Ahoj Marti, včera som vyskúšala tento nádherný recept. Ďakujem Ti veľmi pekne za inšpiráciu toho úžasného diela. Mám velmi rada kreatívne pečenie. Síce zabere trochu viac času, ale tá námaha za ten výsledok stojí. A hlavne nie len vizuálne ale aj chutovo je tento koláč fantastický, velmi nás potešilo, že nie je presladený.
Možno ja osobne do receptu by som dopísala, aby ľudia krájali jabklá na velmi jemné plátky, lahšie sa dá vytvoriť ružičku, ktorá je aj vizuálne krajšia.
Na oplátku Ti posielam link na môj obľúbený ‚kvetinkovy‘ recept: https://fooby.ch/de/rezepte/12750/mango-rose-tarte?startAuto1=4
Veľa úspechov pri príprave dobrôt.