Poviem vám, že keď som ochutnala tento mousse, celkom som oľutovala, že som skvelú kombináciu čokoláda-gaštanové pyré-rum nevyskúšala už skôr. Isteže som už napiekla gaštanových koláčov viac, ale ja si nemôžem pomôcť, tieto dezertíky moussoidnej konzistencie ma osobne dojímajú najviac… A ešte, keď je v sladkej hre čokoláda…To zo mňa občas spraví hedonistického egoistu…Dôkazom toho je, že som si z tejto porcie pre štyroch spravila single dezert a spráskala som tri (áno TRI !!!, hanbím sa a verejne sa pred vami kajám) a jeden kúsok som dopriala môjmu bratovi na spríjemnenie dlhej cesty domov k rodičom…Aby som však odčinila všetko zlo, čo som týmto činom napáchala, nakúpila som altruisticky znova gaštanové pyré, aby som pripravila túto dobrotu aj pre ďalšie hladné krky..ak sa teda ohlásite na návštevu, viete presne, čo dobré vám pripravím:)))
Ingredients
- 200 g kvalitnej čokolády aspoň 55 %
- 150 g gaštanového pyré (ja som mala už osladené)
- 2 vajcia (samostatne žĺtky a bielky)
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1 kávová lyžička rumová esencia (nemusí byť)
Instructions
- V hrnci nad parou rozpustíme čokoládu.
- K rozpustenej čokoláde pridáme gaštanové pyré a rozmixujeme.
- Postupne zašľaháme žĺtky.
- Samostatne vyšľaháme smotanu na šľahanie a v ďalšej miske zase bielky.
- K čokoládovo-gaštanovej zmesi zľahka primiešame vyšľahanú smotanu a nakoniec vyšľahané bielky.
- Pripravíme si 4 menšie poháriky alebo mištičky, do ktorých rozdelíme hotový mousse.
- Odložíme na pár hodín do chladničky, aby mousse stuhol.
- Ozdobíme čokoládovými hoblinami alebo sa nebráňte aj iným kreatívnym nápadom:)
Mono says
Počkať, už som sa tešila na pečenie, a ono sa to nepečie?! a čo tie vajíčka? to sa môže toto? :))
The Story of a Cake says
Mono, no cakala som takyto komentar:) podla mna sa to moze.. Len treba dat pozor, aby boli vajicka cerstve a najlepsie domace…predstav si, zevraj aj do praveho talianskeho tiramisu idu surove….skor by som sa mozno bala, keby som dezert jedla niekde v restike, ale ked si ho sama pripravis, tak by to malo byt ok:)
Bea says
Booooooožinku Mati, to musí byť papkaníčko. Keď tieto Tvoje zázraky vidím, tak moje žalúdočné šťavy mi aj v týchto skorých ranných hodinách vyčítajú, prečo to už aj nejdem vyskúšať. No ale povedz…..môžem ja hneď bežať z práce smer Lideloš a pod a zháňať ingrediencie, aby som to tu hneď aj na stole v práci rozbalila?
Ňam ňam,,,,,ďakujeme za ďalší úžasný receptík 🙂
The Story of a Cake says
Hejloou…dakujem Bei!!! No myslim si ze keby si toto v praci rozbalila, tak potesis mozno aj viac ludi ako by si chcela;D heh, ale no fakt dakujem…a urcite vyskusaj, ak mas rada gastanove pyre:) raz za cas predsa mozes zhresit;)
Jana says
Překrásný nápad na fotky 🙂 Smekám 🙂