November je definitívne za nami a ja nechápem, akým strojom času sme sa dostali až na koniec roka 2017…Veď teraz teraaaz som sa tešila z prvých zlatistých listov na stromoch a na príchod jesene, no a zrazu nakupujem perníkové korenie, plánujem darčeky a chystám miesto pre vianočný strom… Je to asi normálne, že čím je človek starší a má viac povinností, tým ten čas, mesiace, roky letia rýchlejšie…
Dnes mám pre vás ešte jeden, posledný jesenný koláčik a týmto uzatváram jesennú koláčovú sezónu:)…Cez víkend mu ešte dajte šancu (oplatí sa, naozaj:))) a sľubujem, že sa budúci týždeň pustíme spoločne do vianočného vypekania:) Mám pre vás v zálohe pár receptov, ktoré ste už možno mnohí zahliadli na instastories, takže stay tuned:)))
A tu je už sľubovaný voňavý, gaštanový cheesecake, ktorý som pripravila pre METRO 🙂
Maťa
INGREDIENCIE
- 250 g kakaových, maslových keksíkov
- 120 g rozpusteného masla
- 250 g jemného tvarohu
- 230 g gaštanového pyré (už sladené)
- 3 vajcia
- 1 PL kukuričného škrobu
- 2 PL kyslej smotany
Posýpka
- 60 g polohrubej múky
- 40 g masla
- 30 g trstinového cukru
- 1 PL kakaa
POSTUP:
- Pripravíme si formu s priemerom 20 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov.
- Keksíky rozmixujeme najemno a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes by mala byť sypká, no nie suchá. Natlačíme na dno aj na boky tortovej formy. Dáme zachladiť.
- Medzitým si pripravíme náplň. Vyšľaháme tvaroh, gaštanové pyré spolu s vajíčkami. Pridáme smotanu aj škrob.
- Náplň nalejeme na korpus a dáme piecť na 20 minút.
- Pripravíme si posýpku. Zmiešame múku, nadrobno nakrájané maslo, cukor a kakao a vypracujeme posýpku.
- Posýpku nadrobíme na čiastočne upečený korpus a dáme ďalej piecť na cca 25-30 min. Koláčik necháme úplne vychladnúť. A šupneme ho ešte do chladničky, aby dobre stuhol.
Tereza says
Vypadá to výborně 😉 A to kaštanové pyré kupujete nebo kaštany upečete a pak rozmixujete?
The Story of a Cake says
Ahoj Terezka, gastanove pyre kupujem, uz take osladene a do kolaca nepridavam potom cukor… Ale da sa vyrobit ja doma z uvarenych jedlych gastanov.
Tereza says
Díky, asi za týden vyzkouším 🙂