Kolega ma minulý týždeň nenápadne poprosil, či by som mu na oslavu narodenín nepripravila „tú mňam extra čoko ferrero rocher tortu“, ktorú som piekla pár dlhých mesiacov dozadu…Myslel presne túto tortu, aby ste boli všetci pekne v obraze. Ja dobrá, milosrdná duša som samozrejme povedala yes a hneď som rozmýšľala ako tortu ešte vylepšiť, vypimpovať a prípadne či použiť aj nejaké iné ingrediencie. Tak zase som až tak neexperimentovala, inšpirovala som sa tuhľa tu a urobila som tortu s nutellovým-čoko-mascarpone krémom. Ešte sa vám nezbiehajú sliny? Vážne?! O chvíľu prídu na rad fotky, takže pripravte sa na extrémne utieranie slín 😛 No a torta bola paráda. Schytala som aj ja malý kúsok na ochutnanie. A čo vám budem klamať. Poznáte to, keď niečo pečiete a krém je taký dobrý, že posledné zvyšky v miske, ktoré už neputujú na tortu, zjete ani sa nenazdáte ako:DD Tak pod týmto mojím úprimným vyznaním nájdete aj mierne upravený recept, ktorým som sa inšpirovala a pár fotiek tejto úžas torty.
Ingredients
- Cesto
- 5 vajec
- 85 g krupicového cukru
- 160 g mletých vlašských orechov
- 2 PL hladkej múky
- 2 PL kakaa
- 1 a 1/2 ČL prášku do pečiva
- Krém
- 100 g rozpustenej tmavej čokolády aspoň 60%
- 500 g mascarpone
- 200 g nutella alebo iný lieskovoorieškový krém
- 100 g nasekané lieskové oriešky na ozdobu torty
- 2 rozdrvené lieskovoorieškové keksíky
- na ozdobu - Amidala guličky (kupila som v Lidl)
Instructions
- Pripravíme si formu s priemerom 20 cm. Vystelieme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
- Najprv si poriadne vyšľaháme celé vajcia s cukrom.
- Samostatne zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a preosejeme k vajciam. Zľahka premiešame, aby sa ingrediencie prepojili. Primiešame mleté vlašské orechy. Nalejeme do formy a dáme piecť na 35 minút.
- Upečený korpus necháme vychladnúť a prekrojíme podľa potreby na 2 až 3 diely.
- Krém si pripravíme vyšľahaním mascarpone s nutellou a pomaly primiešame rozpustenú mierne vychladnutú čokoládu.
- Dáme na chvíľu do chladničky.
- Ak sme rozrezali na dve časti, rozdelíme si krém na potretie spodného korpusu, vrchného a bokov.
- Na spodný korpus ešte nasypeme rozdrvené keksíky a pritlačíme druhý korpus.
- Celú tortu obtrieme zvyšným krémom. Ozdobíme nasekanými orieškami.
Erika Dvořáková says
Prekrásna tortička aj pani cukrárka,veeeľmi štýlové !! Týmto krémom som plnila Aničke tortu minion girl ,túto plnku som nepoznala ,recept je úplne jednoduchý, no nikdy mi nenapadlo zmiešať tieto veci a ked som sa sťažovala pred sesternicou že vačšina plniek nedrži tvar a z týchto marcipánom poťahovaných mám fakt hlavy bôľ , aby to držalo ale hlavne chutilo, tak mi dala tento recept len bez horkej čokolády ,proste mascarpone a nutela 2:1 a držalo a chutilooo!! Tak šup šup ´další príspevok nech sa pokochám :d čau e.
Andrea says
Mala si pravdu s tými slinami. Ušlo sa aj klávesnici, ktorá je na blízku. Je to niečo úžasné na pohľad, a určite i na chuť. Andrea
Julia says
Krasna torta, rada by som ju upiekla na kamaratove narodeniny, avsak chcela by som pouzit vacsiu formu s priemerom 23 cm, tak aby torta bola aj dostatocne vysoka a mala nakoniec 3 vrstvy :). Myslite si, ze staci, ak upeciem dvojite mnozstvo cesta a vymiesam o polovicu viac kremu ako povodne uvadzate?
Inga says
Skúšala som a doporučujem-my sme si zamaškrtili.