Určite ste všetci po týchto vianočných sviatkoch riadne presladení, koláčom, čokoláde sa chcete mega veľkým oblúkom vyhýbať, ste plní kadejakých predsavzatí a ja naozaj nechcem pokúšať… Ale mám pocit, že vás ešte nahovorím na jednu nezdravú dekadentnú špecialitku. Rýchlu čokoládovú penu s kávovou príchuťou (rozumej rýchlo zmizne z pohára). V tomto pochmúrnom upršanom počasí predsa nie je nič lepšie ako usadnúť na gauč, čítať dobrú severskú krimi, počúvať pri tom napríklad Eda Sheerana a papkať najúžasnejší mousse (rozumej penu) na tejto planéte. A akože naozaj bez výčitiek. 😛 Pekný víkend plný oddychu vám prajem.
Espresso čokoládová pena
Ingredients
- 60 g horkej čokolády (ja som použila Lidl Fin Carre)
- 1 šľahačková smotana (250 ml) (pozor, musí byť vychladená)
- 30 g práškového cukru
- 30 ml uvareného espressa
- 1 ČL želatíny
- 0,5 dl mlieka
Instructions
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a do nej primiešame uvarené espresso. Poriadne rozmiešame.
- Smotanu poriadne vyšľaháme spolu s cukrom.
- Želatínu rozpustíme v horúcom mlieku.
- Kávovo-čokoládovú zmes primiešame k šľahačke a nakoniec pridáme želatínu.
- Hotovú penu nalejeme do sklených pohárov a dáme na pár hodín zachladiť.
- Uvedené množstvo stačí na tri porcie.
Pridaj komentár