Poznáte to. S príchodom nového roka opäť vyťahujeme novučičké, voňavé diáre, zapisujeme zväčša tie isté novoročné plány, že odteraz som sugarfree, glutenfree, minimálne vegan, ak nie rovno paleo… Fitness predsavzatia, že tento rok už ten polmaratón dáte, hmm alebo aspoň tú 12minútovku konečne zabehnete…No dobre, u mňa to často skončí zaplatením si mega drahej, super výhodnej permanentky vo fitku, ktorá sa mi v konečnom dôsledku neoplatí, keďže po troch mesiacoch to vzdám a presedlám na inú aktivitu alebo v horšom prípade sa vrátim lemriť na gauč…Aj teraz v mojom ružovučkom diári 2017 svieti veľkým HOT YOGA! Ospravedlňujem moju nečinnosť a prokrastináciu v odkladaní športových aktivít aj tým, že som ešte minulý týždeň fičala na antibiotikách, tak snáď mi bude odpustené, ak začnem jogovať a naťahovať svoje drevené telo až od budúceho týždňa. Snáď…
Avšak môžem sa pochváliť aspoň prvým zrealizovaným novoročným predsavzatím, a to prerobenie, zjednodušenie a sprehľadnenie blogu The Story of a Cake. Dúfam, že ste si to všimli, lebo ak nie, tak môžem začať sprehľadňovať odznova:DDD
Ďalej ma tento rok bude isto trochu trápiť, kam sa s blogom posunúť, a čo také by ste radi na jeho stránkach videli a čítali…Občas mám pocit, že všetko bolo napečené, povedané a už vám uričte lezie na nervy, že Marta zase zverejnila tristodvadsiaty piaty cheesecake alebo eeehmm brownies (nižšie nescrollujte) ;)) Takže budem rada, ak mi pomôžete s riešením globálnej otázky a krízy, kam nasmerovať The Story of a Cake v roku 2017:)
Vy, ktorí máte v tých novučičkých, nepokrčených diároch všetky chudnúce a cvičiace tortúry, už ďalej ani nečítajte. Idem vás totiž nahovárať na prípravu mega super jednoduchého brownie koláčika s čučinami. Kto ma pozná, ten už dobre vie, že moju priazeň si získa a ľady prelomí (dobrou) čokoládou, či čokinovým koláčom. Takže ak máte vo svojom okolí podobných čokoholikov, odporúčam ako baliaci prostriedok alebo metódužehlenia prúserov, tento šťavnatý koláč.
Ingrediencie na brownies do okrúhlej 22 cm formy:
70 g masla
270 g kvalitnej čokolády (ja som použila 70 % a ešte som pridala mliečnu orieškovú, takže v ceste boli mini kúsky orieškov:)
180 g hnedý trstinový cukor
3 celé vajcia
1 PL kakaa
110 g hladkej špaldovej múky
štipka soli
100 g čerstvých čučoriedok
POSTUP:
- Najprv si v hrnci nad parou rozpustíme maslo a čokoládu. Necháme trochu vychladnúť.
- Samostatne vyšľaháme vajcia s cukrom a postupne pridávame čokoládovú zmes.
- Múku zmiešame s kakaom,soľou a primiešame k zvyšnej zmesi.
- Nakoniec stierkou vmiešame čučoriedky.
- Zmes dáme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov max. 30 minút. Necháme úplne vychladnúť.
Brownies nepečte príliš dlho. Na povrchu by sa mala vytvoriť akási „škrupinka“, no vo vnútri nebudú suché, ale skôr hutné a vlhké, a to vďaka čokoške a čučoriedkám:) Budú sa vám rozplývať na jazyku:)
*ja som brownies piekla v 20cm forme, preto je trošku vyššie. Ale s kľudným svedomím použite formu 22cm:)
erika says
Joj jasne že koláče už dakto vymyslel pred tebou ? ale ako nám ich tu servíruješ je teda niečo s nápadmi ti netreba velmi pomáhať maš na to oko skvele fotiš a ak by si urobila aj babovku na 365 sposobov vždy si to pozriem lebo viem že to bude vždy iné a krásne! Tak schválne napr. mne by sa pacilo „prepiecť “ knihu nejakej znamej kucharky a mať vždy tvoj koment ze toto je super recept a toto je bleee raz do mesiaca nejaký rcept znamej pekárky mam par skúsenosti negat. s nigellou mne by si usetrila čas ? cau e.
The Story of a Cake says
Dakujem Eri, pokusim sa nieco vymysliet a mozno budu aj kolacikovske recenzie ;)) Vidis, inak ja som podla Nigelly asi este nikdy nic nepiekla :O
martina says
Dobrý deň prajem…. tak s touto mňamkou ten deň bude ozaj úžasný.Už som vyskúšala niekolko tvojich koláčikov a aj polievky a nátietky z Tvojej knihy, na 90% sa vydarili ale na 100% chutili 🙂 ale tento koláčik je proste topka. dodržala som všetky ingrediencie, podarila sa aj správna „hmota“ a jednoduchý, rýchly a skvelý koláčik je na svete. Dakujem za typy a inšpirácie, ktorými nás obdarúvaš na tejto stránke…
The Story of a Cake says
Ahoj Mati, dakujem za mily komentar…tesime sa aj s Matkou Stvorou, ze sa ti z nasej knihy dobre pecie;) A drzim palce pri dalsich pokusoch:)
gabika m. says
ahoj, práve pečiem tento tvoj úžasný brownies, ale moja masa je nejaká hustejšia ako tvoja, prečo? 🙁 ledva som to nalepila na tú formu 🙂 teda vyzerať určite nebude ako tvoj 🙂 dufam, že aspoň chutiť. Nemáš nejakú radu, čo by som mala nabudúce robiť inak? ďakujem :))
gabika m.
The Story of a Cake says
Ahoooj..nemala si cokoladu uz velmi stuhnutu? Alebo mozno to mohlo byt aj velkostou vajicok? Ale nic si z toho nerob, aj mne sa kazdy kolac vzdy vydari inak…dufaam ale, ze bude chutit…u nas sa po nom len tak zaprasilo;)
gabika m. says
nooo asi ano, asi bola moc stuhnuta, ale ked si pisala, ze ju treba nechat trosku prechladnut … som zaciatocnicka v peceni, neviem odhadnut veci 🙂 ale dakujem za radu a chutovo je naozaj vyborny, urcite ho este skusim a dam si pozor na cokoladu 😉
lazycinderella says
Vyzerá super! Myslíš, že by šiel aj so zmrazenými domácimi čučoriedkami?
https://lazycinderella.com/
The story of a cake says
Zuzi, urcite. Nemusia byt cerstve.
Veronika says
Ahoj! Na brownie som sa už dllho chystala no žiadny z receptov, na ktoré som natrafila ma neprinútil urobiť ho. 😀 Keď som však našla tento recept a tie krásne fotky k nemu, musela som ho konečne vyskúšať a výsledok stál za to. Odporúčam všetkým a ďakujem. 🙂
Katka says
Vyskúšala som, recept je úplne jednoduchý a koláčik mal veľký úspech. Keď chcete niečo rýchle na prípravu a zároveň fajnové, vrelo odporúčam. 😉
zuzana says
Ahoj chcem sa spytat to cesto mozem slahat aj slahacom-mixerom alebo len rucne s mestlickou??A este otazocka ked dam len napr klasicku hl.muku bude to aj tak dobre?
Miroslava says
Ja som dnes robila z obyčajnej hladkej múky, nie zo špaldovej…a nedala som trstinový cukor, ale biely (trošku menej) a koláčik sa aj tak vydaril. A s mixérom mi už tá hustá hmota s čokoládou šľahať nešla, takže neodporúčam. Ja som ju mala dosť hustú…možno som robila niečo zle ?
Ale inak sa mi podaril, je vynikajúci a podávala som ho s vanilkovou zmrzlinou ?
P.S.: čučoriedky som mala výborné lesné oravské ?
P.S.: ďakujem za skvelý, rýchly a výborný recept ❤
Júlia says
Práve mám tento super brownies v rúre a vyzeral super už vtedy, keď som hmotu liala do formy. Pevne verím, že bude skvelý a že sa podarí, lebo už sa na neho s frajerom tešíme <3
The Story of a Cake says
Joooj, drzim palce nech sa vydari a verim, ze vam bude chutit:)
Erika says
Úplne úžasný. Vrelo odporúčam
Ve says
Na mna privelmi sladky, Urcite by som odporucala menej cukru.
Martina says
Ahoj, kolacik je vyborny 🙂 len sa chcem spytat, kde ho skladova, ked sa hned cely nezje? Vcera som ho dala do chladnicky, ale dnes je velmi tuhy. Mam ho radsej nechat len tak na linke? 🙂 dakujem
The Story of a Cake says
Ahoj Mati,
ano kolacik v chladnicke zatuhne, kedze obsahuje maslo a cokoladu…Skus ho vybrat aspon pol hodinku pred servirovanim, cokolada a maslo by mali trosku povolit 🙂
Martina says
Dakujem krasne za radu 🙂 urcite vyskusam dalsie recepty 🙂
Miriam says
Ahoj, prosim ta ake su nutricne hodnoty na jednu porciu? Dakujem
Peter says
no musím povedať, že zmes je riadne hustá … má to tak byť, či to spôsobilo tých 30g čokolády naviac ? 😋 Ale už sa pečie, tak som zvedavý…