Tento koláčik vznikol ako spontánny výsledok môjho snívania cestou z práce o niečom sladkom, čokoládovom, rýchlom, k poobednej kávičke. Po návrate domov a po preskúmaní obsahu chladničky som zhodnotila, že nepôjdem do ničoho komplikovaného. Mala som k dispozícii posledné tri vajcia, objavila som ricottu a vyňuchala v špajzičke oriešky a čokoládu.
Vznikol z toho naozaj výborný, hriešne čokoládový a ľahký koláčik a ja som sa rozhodla, že sa s vami samozrejme podelím a prihodím ho aj na blog:)
Takže milí čokofili, ak ešte neviete, čo si dnes upečiete, tuhľa je recept na túto čokoládovú dobrotu.
Ingrediencie:
- 3 vajcia (samostatne žĺtky a bielky)
- 60 g trstinového cukru (viac podľa chuti)
- 1 PL kukuričného škrobu
- 100 g mletých lieskovcov
- 250 g ricotty
- 160 g kvalitnej čokolády
- štipka soli
- 1 PL kakaa
POSTUP:
- Najprv si samostatne vyšľaháme žĺtky s cukrom. V hrnci nad parou rozpustíme čokoládu.
- Pridáme a prišľaháme ricottu.
- Prišľaháme rozpustenú a mierne vychladnutú čokoládu.
- Nakoniec pridáme lyžicu škrobu, najemno mleté lieskovce a ešte aj kakao.
- Samostatne vyšľaháme bielky so štipkou soli a pevné, vyšľahané bielky zľahka primiešame k čoko zmesi.
- Cesto nalejeme do 20 cm formy vystlanej papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 35 min. Necháme vychladnúť na mriežke.
- Koláčik môžeme posypať kakaom alebo preliať čokoládovou polevou.
Dorota says
Ďakujem za recept, dnes som ho úplne narýchlo pripravila a bol veľmi chutný. Príjemné horký a vyzeral veľmi luxusne.
Veronika says
Dakujem za tento skvely fakt skvely recept. Robila som ho uz niekolko krat a zakazdym zozal uspech. Tak ako vsetky recepty, ktore som od Vas robila.
Dakujem 🙂
jana says
mam vsetky ingredience, takze pripravim teraz na Velku noc, chalani sa uz tesia.