Tento víkend je jeden z tých, kedy to asi nikoho veľmi neláka stráviť deň mimo tepla domova. Je tam škaredo, sychravo, prší, fúka a najpríjemnejšie je zabaliliť sa do huňatej deky, schúliť sa v kresle a driemať alebo v mojom prípade čítať konečne The Cuckoo Calling od pani J.K. Rowling (Inak odporúčam, super detektívka od majsterky pera!!!).
Čo ešte potrebuje správny chocoholic k takému pohodovému nedeľnému leňošeniu? No predsa najčokoládovejší koláč na svete – americké brownies. Ja som si recept ešte upravila a navrch som ešte naliala tekvicovo-mascarpone krém. Ak teda milujete čokoládu najviac na svete, brownies budú numero uno aj vo vašej domácnosti:)
Ingredients
- 230 g tekvicového pyré
- 1 ČL tekvicového korenia (škorica, muškátový orech a zázvor)
- 4 PL hnedého trstinového cukru
- 70 g mascarpone
- 1 celé vajce
- 230 g čokolády
- 180 g masla
- 3 celé vajcia
- 80 g hladkej špaldovej múky
- 30 g kakaa
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- štipka soli
- 120 g hnedého trstinového cukru
Instructions
- Najprv si pripravíme tekvicový krém. Vymiešame tekvicové pyré, tekvicové korenie, mascarpone a vajce. Odložíme bokom.
- V inej miske premiešame prášok do pečiva s múkou, soľou a kakaom.
- Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu.
- Vo veľkej miske vymiešame maslo dopenista, pridáme cukor, postupne vajcia a nakoniec aj rozpustenú čokoládu. Primiešame tiež múkovo-kakaovú zmes.
- Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov.
- Ja som na pečenie použila zapekaciu misku, ale bude stačiť plech o veľkosti asi 23 x 23 cm.
- Plech vymastíme maslom. A najprv nalejeme čokoládovú zmes a na tú tekvicovú zmes. Vidličkou vytvoríme mramorový alebo podobný efekt.
- Dáme piecť na 35 minút.
Zuzana says
Prosim vas ako robite to tekvicove pyre? Z upecenej tekvice?
Vopred vdaka
Zuzana
The Story of a Cake says
Dobre rano Zuzana:) T Presne ako pisete – len rozmixujem dohladka upecenu tekvicu hokkaido. Vacsinou toho mam dost vela, tak cast si odlozim v krabickach do mraznicky a pouzijem inokedy:)
Petra says
Dobry den, chcela som sa opytat, ci to pyre moze byt aj z inej tekvice. Neviem ako sa vola ten druh. Je z vonku zelena, vnutri oranzova ako hokkaido, ale chutovo neni ako hokkaido. Je skor chutovo ako biela. Mam jej strasne vela zamrazenej. Dostala som ju a neviem co s nou. 🙁 Dakujem
Petra
The Story of a Cake says
Ahoj Petra, ja na pyré používam len hokkaido tekvicu alebo maslovú tekvicu. Určite môžeš použiť aj tú tekvicu, čo opisuješ aj keď je chuťovo menej sladká. Potom už dochutíš koláč podľa seba:) Alebo možno bude lepšie ju použiť do nejakého slaného jedla, napríklad tekvicové rizoto.
Terrie says
Do you want to copy posts from other blogs rewrite them in seconds and post
on your site or use for contextual backlinks?
You can save a lot of writing work, just search in google:
rheumale’s rewriter
Alica says
Jedným slovom – perfektný! ☺
Martina says
V recepte citam 4 pol. lyzice cukru a aj 120g cukru, nie je to chyba?
The story of a cake says
Ahoj, tie 4 PL maju byt v tekvicovom kreeme.. chyba to v postupe, upravim?
Martina says
dakujem 🙂
vzdy rozmyslam, ako ubrat co najviac cukru 🙂
The story of a cake says
Ved uz aj jaaa:) Ale brownies mam radsej ked su viac sladkeee?
Nika says
Ahoj, v recepte spominas 1 cele vajce a neskor 3 cele vajcia, takze kolko vajec je potrebnych? 🙂 Dakujem
Soňa says
Ahoj. Podľa mňa ide 1 vajce do tekvicového krému a 3 vajcia do cesta.