Nepamätám sa poriadne, kedy som naposledy trávila večer pohodovo s nosom zaboreným v dobrej napínavej knihe. V poslednej dobe som taká uponáhľaná, že sa už nestíham venovať ani mojej najobľúbenejšej voľnočasovej aktivite a na nočnom stolíku sa mi kopia knihy, ktoré som plánovala prečítať už cez Vianoce…Naozaj, keď sa človek dostane do kolobehu práca-domácnosť atď., zrazu je toho času pomenej a po náročnom pracovnom dni, keď si neskoro večer ľahnem do postele, nestihnem ani zatvoriť oči, nieto ešte otvoriť knihu a pohrúžiť sa do deja….Ale dala som si záväzok, že tento víkend (okrem vypekania, upratovania, návštevy rodičov, prípravy na beh Devín – Bratislava…ajajaaj) si darujem pokojné rána s knihou v jednej ruke a horúcou kávou v ruke druhej….Tak toľko môj seriózny víkendový záväzok a vás chcem ešte týmto článkom inšpirovať k jarnému víkendovému pečeniu. Nedávno som pripravila takýto cheesecake z bielej čokolády a so slivkovo-figovým korpusom, trochu zmena oproti chížkejkovej klasike. Neobsahuje takmer žiadny rafinovaný cukor (až na bielu čoko)..iba med a sušené ovocie. Tak dúfam, že vám bude chutiť:)
Ingredients Instructions
https://www.thestoryofacake.sk/cheesecake-s-bielou-cokoladou-a-slivkovo-figovym-korpusom/
Míša says
Mohu se zeptat, co se stane pokud místo nízkotučného tvarohu dám normální ne-li tučný? Dále mě překvapilo, že je tam málo cukru. Ale vypadá výborně a zítra se do něj určitě pustím!:-)
jana says
dobry den, cez vikend som upiekla, bol fantasticky, dakujem za uzasny cheesecake, uz sa tesim na dalsie vyzkusam postupne vsetky, zatial bol uspech za uspechom dakujem dakujem dakujem