Milujem počasie ako bolo to dnešné. Vonku už cítiť vôňu jesene, zo stromov pomaly opadáva lístie, avšak stále príjemne hreje slnko a vietor sa zľahka pohráva s mojou dlhou sukňou.
Cestou z práce som namiesto klasickej MHDčky zvolila trasu cez centrum mesta a užívala som si posledné letné, či prvé voňavé a slnečné jesenné popoludnie. V mojej hlave sa hneď zrodil nápad na zdravú, ľahkú večeru. A hoci letný šalát a la caprese nie je sladkým dezertom, dnešný deň zaklincoval teda lepšie ako čokoládový muffin s krémom s arašidového masla. Tradičné paradajky v caprese šaláte som nahradila opečenými karamelizovanými broskyňami a voila! sladký šalát je na svete:) Dobrú chuť.
Ingredients
- Potrebujeme:
- Dve väčšie broskyne
- Čerstvé lístky bazalky
- Mozzarela
- Lyžica hnedého cukru
- Lyžička soli
- Lyžička balzamicového octu
- Lyžica oleja
- 20 g masla
- Štipka čierneho korenia
Instructions
- Broskyne nakrájame na tenšie kolieska. Na panvici rozpustíme maslo a na miernom ohni opečieme ocukrené broskyne. Opekáme aj z jednej aj z druhej strany, až kým nám nezmäknú a cukor nezačne mierne karamelizovať.
- Broskyne ukladáme na tanier a striedame s lístkami bazalky a krúžkami mozzarely.
- Osolíme, okoreníme, polejeme balzamicovým octom a olejom. Hotovo.
Pridaj komentár