Včera sme sa s Maťkou zo Stvory z kuchyne vybrali na misiu zvanú Honba za divokým cesnakom (aka po slovensky medvedí cesnak)…Maťka ma najprv zobrala na svoje obľúbené, overené miesto, kde zatiaľ po cesnaku nebolo chýru ani slychu…Teda na jednom mieste sme našli známky života a mierne vytŕčajúce zelené lístky…Nechceli sme však zbytočne trhať taký maličký cesnačik, tak sme to zabalili a presunuli sme sa na známejšie miesto in da Petržalka…Tu už bolo cesnaku viac, no dalo nám námahu nájsť v lesíku miesto, kde by na metri štvorcovom nebola kopa odpadkov, fľaše, či iné desivé veci…Hmm, tak sme si každá nazbierali asi 10 lístkov cesnaku a po dvoch hodinách túlania, sme sa vrátili relatívne šťastné domov.
Takže momentálne dumám, čo s mojím úbohým petržalským cesnakom urobím…Aký osud ho postihne…Polievka, pesto..hmm, any ideas?
Nebudem vás ďalej trápiť zápiskami z našej cesnakovej odysey, poďme sa radšej baviť na nejakú sladšiu nôtu…
Nedávno som piekla tento banánový chlebíček. Len tak, aby som si prevoňala domácnosť nejakou pečenou dobrotou na štýl „zmiešam ingrediencie a hotovo“. A nielen že vôňa bola luxáčna, ale aj samotný koláčik stojí za zmienku a priestor na blogu;) A možno aj vám bude stáť za menšiu námahu za kuchynskou linkou… Koláčik je naozaj jednoduchý, príprava vám zaberie pár minút a vy máte zajtra o chutné raňajky postarané;))
Vaša Maťka
Ingrediencie:
- 2 celé vajcia
- 60 ml kokosového oleja
- 4 PL medu (viac podľa chuti)
- 2 veľké zrelé banány
- 50 ml mlieka
- 160 g hladkej múky (môže byť aj špaldová)
- 70 g mletého kokosu
- 1 ČL sódy bikarbóny
- štipka soli
POSTUP:
- Vajcia vyšľaháme, prišľaháme med, rozpustený kokosový olej.
- Banány rozmixujeme a pridáme k vajíčkovej zmesi. Pridáme mlieko.
- Samostatne zmiešame múku, kokos, sódu, štipku soli.
- Túto suchú zmes pridáme k mokrej a premiešame.
- Zmes nalejeme do vymastenej menšej chlebíkovej formy a dáme piecť na 35 – 40 minút do rúry vyhriatej na 170 stupňov.
TIP: Koláčik už stačí nechať vychladnúť a nakrájať. Ja som ho ešte poliala polevou z bielej čokiny (rozpustená biela čoko s trochou smotany).
Gabi says
Vynikajuci, vylepsila som ho este cokoladou – lebo to nikdy nie je zly napad 😀