Dlho očakávaná jeseň nám už dorazila a ja som ako vždy jej príchod oslávila čerstvou nádielkou antibiotík a bohatými zásobami papierových vreckoviek…Moja choroba si to trošku zle načasovala (alebo ja som si zle načasovala dovolenku), keďže zajtra vyrážame na dlhoočakávaný výlet do treskúcej zimy na odľahlý Island (!!!) Stále tomu akosi nemôžem uveriť, že už o pár hodín/dní možno uvidím polárnu žiaru a z môjho súkromného bucket listu vyškrtnem opäť ďalší riadok ako DONE (Aj vy máte úchylku na zoznamy a to-do listy?:P) …Samozrejme, budem vás o všetkom informovať hlavne na Instagrame, tak sledujte moje kroky na stories:)
No a s príchodom nového mesiaca, som sa zastavila aj pre moju čerstvú nádielku dmBIO produktov a tentokrát som sa ulakomila na arašidovú nátierku. V hlave sa mi vynoril nápad upiecť arašidový cheesecake…Chcela som síce kúpiť jemný arašidový krém, ten však bol beznádejne vypredaný, tak som siahla po crunchy masle…Použila som ho radšej celé, lebo keby zostala čo i len malá časť, vyjedla by som ho negustiózne lyžičkou pri Netflixe!!
Ak trpíte rovnakou šialenou závislosťou a chuť arašidového masla vám nie je cudzia, okúste pripraviť aj tento tvaroháč:) Ja som dala trošku málo medu, tak bol viac slaný ako sladký, ale čokoškový krém s nutellou navrchu vytváral dokonalú harmóniu chutí:)
Ingrediencie na formu 20 cm:
100 g rozdrvené Hobbit keksíky (ja som použila kakaové)
40 g rozpusteného masla
400 g jemný tvaroh (môžete nahradiť aj mascarpone)
100 g cream cheese
100 g biely jogurt gréckeho typu (môžete skúsiť aj kyslú smotanu)
3 celé vajíčka
4 PL medu (osladiť podľa chuti)
250 g balenie dmBIO arašidový krém (ja som použila crunchy, ale jemný krém je lepší nápad)
Krém:
50 g kvalitnej tmavej čokolády
100 g nutelly
250 g mascarpone
POSTUP:
1. Rúru si vyhrejeme na 160 stupňov a na dno rúry položíme plech naplnený vodou (aby sa nám tvorila para).
2. Zmiešame si keksíky s maslom a hmotu natlačíme na dno tortovej formy. Dáme na chvíľu zachladiť do chladničky.
3. Medzitým si vyšľaháme tvaroh, cream cheese, vajíčka, jogurt, med a pridáme aj arašidové maslo. Ak sa nám zdá hmota málo sladká, ešte dosladíme.
4. Zmes dáme do formy na keksíkový základ, zarovnáme a vložíme do rúry. Pečieme približne hodinu. Cheesecake treba sledovať, ak je povrch pevný, no ešte sa mierne trasie, na okrajoch už chytá zlatistú farbu, je čas vypnúť rúru. Cheesecake môžeme ešte chvíľu ponechať v rúre, potom ho vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho necháme ešte mierne stuhnúť v chladničke.
5. Na stuhnutý cheesecake nanesieme zdobiacou špičkou krém. Ten si pripravíme vyšľahaním mascarpone s nutellou, pridáme rozpustenú čokoládu (mierne vychladnutú) a ak je krém príliš tuhý, môžeme silno prišľahať aj trochu šľahačkovej smotany (krém bude nadýchanejší a ľahší).
Natalia says
Bol fantasticky…